Vít Krejčí mění v NBA angažmá, po roce se stěhuje z Atlanty do Minnesoty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vít Krejčí mění v NBA angažmá, po roce se stěhuje z Atlanty do Minnesoty
Vít Krejčí vyzkouší štěstí ve třetím klubu NBA.
Vít Krejčí vyzkouší štěstí ve třetím klubu NBA.Livesport
Jediný Čech v NBA mění působiště, po roce stráveném v Atlantě se Vít Krejčí (23) přesouvá na předsezonní tréninkový kemp do ambiciózní Minnesoty. V zámoří tak vyzkouší štěstí už ve třetím klubu, jeho první štací mezi basketbalovou smetánkou byla Oklahoma.

Reprezentační opora Krejčí je v pořadí čtvrtým českým hráčem v NBA. Jeho prvním působištěm v nejlepší basketbalové lize světa byla Oklahoma, do níž přestoupil před necelými třemi lety ze španělské Zaragozy.

Strakonický rodák odehrál za OKC 30 zápasů s průměrem lehce přes šest bodů a necelých dvou asistencí na utkání. Na konci září 2022 putoval do Atlanty, ovšem v o poznání silnějším celku, který pravidelně aspiruje na titul, se tolik neprosadil.

Celkové statistiky Víta Krejčího v NBA.
Celkové statistiky Víta Krejčího v NBA.Livesport

Za Hawks naskočil do 29 duelů, ovšem zatímco v Oklahomě strávil na palubovce v průměru 23 minut na zápas, v Atlantě to bylo jen sedm a půl minuty. Nižší byla i jeho produktivita, Krejčí zapisoval za utkání průměrně 1,2 bodu a 0,6 asistence.

V exkluzivním rozhovoru, který na Livesport Zprávách najdete v sobotu, přiznává, že NBA je zkrátka jiný vesmír. "Všichni, kdo ji hrají, jsou neskutečně talentovaní. Myslím, že rozdíl mezi těmi lepšími a těmi, kteří tolik nehrají, je v mentální stránce. Každý den ze sebe musíte vydat maximum. Pro mě jsou to zkušenosti, které mi pomáhají jak v basketu, tak v životě."

Nyní může nabrané zkušenosti zúročit u Timberwolves, kteří základní část minulé sezony zakončili na postupovém osmém místě Západní konference a následně v prvním kole play off ztroskotali na Denveru. V novém působišti bude Krejčí nosit číslo 17.

Program nové sezony NBA