Wembanyama debutoval v přípravě na NBA 20 body, předčil ho Holmgren

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Wembanyama debutoval v přípravě na NBA 20 body, předčil ho Holmgren

Wembanyama se na konec vítězství neradoval.
Wembanyama se na konec vítězství neradoval.Profimedia
Jednička letošního draftu NBA Victor Wembanyama (19) dal v prvním přípravném zápase před sezonou 20 bodů a byl nejlepším střelcem San Antonia, které však podlehlo basketbalistům Oklahomy 121:122. Francouzského talentovaného hráče předčil domácí mladík Chet Holmgren (21), který přispěl k výhře Thunder 21 body a devíti doskoky.

Oklahoma – San Antonio 122:121

"Mám pocit, že nás dost potrápil. Vím, že je to jenom příprava, ale zápasy proti Oklahomě budou rozhodně zajímavé," řekl podle agentury Reuters Wembanyama na adresu o dva roky staršího Holmgrena, který byl dvojkou loňského draftu.

Souboj 225 centimetrů vysokého Wembanyamy s Holmgrenem, který měří 216 cm, poutal velkou pozornost, i když šlo jen o přípravu. "Myslím, že jsme oba odvedli dobrou práci, když jsme pochopili, že to není o nás dvou. Byli to Thunder proti Spurs. Je to příprava, snažili jsme se pomoct svým týmům," uvedl Holmgren, kterého rovněž čeká premiéra v NBA. Celou minulou sezonu zmeškal kvůli zranění chodidla.

Holmgren, který odehrál jen 16 minut, si vysloužil pochvalu od legendárního kouče San Antonia Gregga Popoviche. "Je fantastický. Je to komplexní hráč, myslí mu to. Ví, jak na to. Bude to velká zábava sledovat jejich kariéry," řekl pětinásobný vítěz NBA.

Nový ročník zámořské ligy začne 24. října.

Kompletní výsledky přípravných zápasů NBA