Bayern potřetí v řadě remizoval 1:1. Union ovládl derby, Mohuč dala pět gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern potřetí v řadě remizoval 1:1. Union ovládl derby, Mohuč dala pět gólů
Aktualizováno
Frankfurt na hřišti Bayernu 20 minut před koncem vyrovnal na 1:1 a odvezl si bod.
Frankfurt na hřišti Bayernu 20 minut před koncem vyrovnal na 1:1 a odvezl si bod.AFP
Šesti sobotními zápasy 18. kola pokračovala německá Bundesliga. A fanoušci se opět dočkali přívalu gólů, v utkání Mohuči s Bochumí jich bylo k vidění hned sedm. Hoffenheim, v jehož základní sestavě nechyběl Pavel Kadeřábek (30), dostal doma nařezáno od Mönchengladbachu 1:4. Berlínské derby opanoval Union 2:0 a vrátil se na druhé místo tabulky za Bayern, který s Frankfurtem jen remizoval 1:1. Byl to jeho třetí totožný výsledek v řadě. Werder s Jiřím Pavlenkou (30) konečně zabral, doma si poradil s Wolfsbrugem.

Freiburg – Augsburg 3:1

Oba týmy vstoupily do zápasu poměrně opatrně, ani jeden nechtěl připustit ohrožení vlastní brány. Cest k překonání obrany soupeře si tak mnoho nenacházely. První nebezpečnější a hned gólová příležitost přišla ve 13. minutě, když dostal Michael Gregoritsch přihrávku na levou stranu vápna a střelou z ostrého úhlu na zadní tyč překonal gólmana Augsburgu.

Možnost srovnání pro hostující celek přišla ve 29. minutě, kdy nařídil rozhodčí po předcházejícím sporném zákroku pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Mergim Berisha a poslal míč sebevědomě do středu brány. Vyrovnané skóre ale nevydrželo ani minutu. Hned po rozehrávce poslal dlouhý balon do vápna Robert Gumny, míč se nakonec dostal k Lucasovi Hölerovi, který jednoduše překonal gólmana.

Statistiky zápasu Freiburg – Augsburg
Statistiky zápasu Freiburg – AugsburgOpta by Stats Perform

I druhý poločas začal v poklidném tempu. Více ze hry měli hráči Augsburgu, kteří potřebovali srovnat skóre. Byl to ale bádenský celek, jenž mohl jako první ve druhém dějství rozvlnit síť, když se po samostatné akci dostal až do vápna Ritsu Doan. Jeho přihrávku před bránu vyrazil Rafal Gilkiewicz pouze ke Kiliannu Sildilliovi dobíhajícímu ze druhé vlny, následnou střelu však na brankové čáře vyrazil obránce na tyč.

Po srovnání sahal v 80. minutě Ermedin Demirovič, proti jeho ráně v pádu ale vytáhl reflexivní zákrok Mark Flekken. Nakonec tak přišel pojišťující gól pro domácí celek. V 85. minutě vyskočil na roh nejvýše Philipp Lienhart a nedal gólmanovi žádnou šanci.

Hertha Berlín – Union Berlín 0:2

I přes výbornou atmosféru na vyprodaném Olympiastadionu se diváci v úvodní půlhodině žádného většího vzrušení nedočkali. Oba celky se rovnoměrně střídaly v držení míče a vyčkávaly na zaváhání soupeřovy obrany. Jednoho takového se ve 33. minutě dopustili hosté a nebezpečným pokusem, byť nepřesným, se z hranice velkého vápna prezentoval Marco Richter.

První půle nakonec o gólový moment ochuzena nebyla. Postaral se o něj ve 44. minutě obránce Unionu Danilho Doekhi, jenž si nejvýše vyskočil na centrovaný míč z volného přímého kopu a hlavou usměrnil míč za záda Olivera Christensena.

Žádnou větší změnu na trávníku nepřinesla ani poločasová přestávka. K vidění tak byl i nadále opatrný fotbal s minimem šancí. S tím však hosté velký problém neměli a svou ojedinělou příležitost ze 67. minuty dokázali přetavit ve druhou branku utkání.

Statistiky zápasu Hertha Berlín – Union Berlín
Statistiky zápasu Hertha Berlín – Union BerlínOpta by Stats Perform

Sheraldo Becker vyhrál osobní souboj u postranní čáry, potáhl míč do pokutového území a naservíroval jej osamocenému Paulovi Seguinovi, který už se střelou do odkryté branky nemýlil. Union tak splnil povinnost a zaznamenal třetí vítězství v řadě. 

Hoffenheim – Mönchengladbach 1:4

O úvodní trefu utkání se postaral ve 12. minutě záložník Borussie Jonas Hofmann, jenž obdržel přesný pas od Larse Stindla a razantním pokusem umístil míč k pravé tyči. Hra se následně přelévala ze strany na stranu a náznaky zajímavých šancí byly k vidění na obou polovinách hřiště.

To platilo až do 37. minuty, kdy se i díky šťastnému odrazu od soupeře dostal k míči střelec první branky a ranou z hranice šestnáctky rozvlnil síť i napodruhé. O snížení se ještě do přestávky mohl postarat Kadeřábek, z dobré pozice uvnitř pokutového území ale pouze přestřelil.

Statistiky zápasu Hoffenheim – Mönchengladbach
Statistiky zápasu Hoffenheim – MönchengladbachOpta by Stats Perform

Domácí se po změně stran snažili o zvrácení nepříznivého skóre, čemuž mělo pomoci i dvojité poločasové střídání. I přes mírnou herní převahu si však modrobílí dlouho nedokázali vytvořit žádnou větší gólovou příležitost. Po hodině hry se navíc znovu mohli prosadit hosté, Stindl však z dobré pozice nepřekonal Olivera Baumanna.

Hoffenheimu ale přece jen svitla naděje v 80. minutě, když se po sklepnutí Christopha Baumgartnera prosadil Ihlas Bebou, jenž dorazil míč do odkryté branky. Hráči Mönchengladbachu si ale dvougólové vedení vzali zpět o pouhé tři minuty později. Na konci pohledné akce stál při chuti hrající Stindl, kterému předložil míč Hofmann. V nastaveném čase se trefil ještě Hannes Wolf a upravil skóre na konečných 4:1.

Mohuč – Bochum 5:2

Lepší start zápasu si fotbalisté Mohuče přát nemohli. Ve druhé minutě proletěl z pravé strany míč pokutovým územím Bochumi a Anthony Caci zavírající zadní tyč ho následně předložil do malého vápna Jea-Sung Leemu, který poslal domácí do vedení. V 18. minutě byl rozdíl už dvougólový.

Po rychlém přechodu do útoku se před brankou soupeře skvěle zorientoval Silvan Widmer a připsal si druhý přesný zásah v sezoně. Modrobílí potvrdili, že jim vstup do utkání opravdu nevyšel a po necelé půlhodině inkasovali už potřetí, když se po jejich špatné rozehrávce prosadil Karim Onisiwo.

Statistiky zápasu Mohuč – Bochum
Statistiky zápasu Mohuč – BochumOpta by Stats Perform

Rakouský útočník si nedal pokoj ani po změně stran a byl to právě on, kdo v 57. minutě nasměroval míč k levé tyči branky Manuela Riemanna. O necelou čtvrthodinu později se fotbalisté Bochumi dočkali alespoň snížení, o které se postaral bývalý hráč Mohuče Pierre Kunde.

V 73. minutě už začala být atmosféra v Mewa Areně o poznání nervoznější. Po rohovém kopu svou první trefu v Bundeslize zaznamenal Erhan Mašovič a snížil na rozdíl dvou branek. Naděje na vyrovnání byly ale defenitivně utnuty v 88. minutě, kdy svůj skvělý výkon korunoval Onisiwo hattrickem.

Werder Brémy – Wolfsburg 2:1

Forma hostujícího celku se projevila hned v úvodu utkání, kdy Pavlenka stačil se štěstím zasáhnout proti nebezpečné přízemní ráně Patricka Wimmera. Zákrok českého brankáře se pro další vývoj poločasu ukázal jako klíčový, neboť aktivita jeho týmu prudce vzrostla. Ve 22. minutě zahrál v pokutovém území rukou záložník Wolfsburgu Yannick Gerhardt a domácí dostali výhodu v podobě penalty.

Té se ujal Niclas Füllkrug a bez větších problémů ji uklidil k pravé tyči mimo dosah Koena Casteelse. Po pár minutách se fanoušci Vlků mohli radovat z brzkého vyrovnání, gól Jonase Winda ale nemohl být uznán kvůli ofsajdu. Ve 38. minutě už se zdálo, že Brémy odskočí na rozdíl dvou branek, ovšem Casteels proti hlavičce Niklase Schmidta předvedl neskutečný zákrok.

Statistiky zápasu Werder Brémy – Wolfsburg
Statistiky zápasu Werder Brémy – WolfsburgOpta by Stats Perform

Druhý poločas nepřinesl takové množství výrazných šancí jako tomu bylo v prvním dějství. Werder relativně kontroloval dění na hřišti a hostující Wolfsburg nepouštěl do většího ohrožení Pavlenkovy brány. V 77. minutě se definitivním hrdinou klání stal Füllkrug, který byl na konci nádherné týmové akce.

Mitchell Weiser velice bystře spatřil momentálně nejlepšího střelce Bundesligy a pohotově mu míč přichystal přímo pod nos. Na následnou střelu z bezprostřední blízkosti byl Casteels krátký. V závěrečných sekundách ještě stačil skóre korigovat parádní ranou po rohovém kopu Kevin Paredes.

Bayern Mnichov – Eintracht Frankfurt 1:1

Bayern na domácím stadionu dominoval podle očekávání hned od úvodního hvizdu. Obrana Frankfurtu však nepouštěla ofenzivní esa Bavorů do větších příležitostí a velkému tlaku velmi úspěšně odolávala. Tato situace trvala až do 33. minuty, kdy Thomas Müller naservíroval povedený pas pod sebe přímo na nohu Leroye Saného. Ten se pohotově zorientoval v pokutovém území a tvrdou přízemní ranou k levé tyči poslal Bayern do vedení.

Mnichovští navázali na první půli a Frankfurtu nadále ukazovali svoji sílu. I přes jejich dominanci však bylo nutné pro uklidnění hry přidat minimálně druhou branku. Defenzivní struktura Orlů fungovala víceméně opět kvalitně a domácí do gólových příležitostí nepouštěla. Malá produktivita se hráčům v červenobílých dresech stala osudnou, neboť Frankfurt z ojedinělého útoku dokázal vyrovnat.

Statistiky zápasu Bayern – Frankfurt
Statistiky zápasu Bayern – FrankfurtOpta by Stats Perform

Kolo Muani se v souboji jeden na jednoho v pokutovém území dokázal prosadit přes Dayota Upamecana a tváří v tvář brankáři Yannovi Sommerovi si vedl na výbornou. Bayern tak po restartu Bundesligy potřetí za sebou remizoval 1:1.

Aktuální tabulka Bundesligy
Aktuální tabulka BundesligyLivesport