Hložek skóroval proti Bochumi, Pavlenka nezabránil další prohře Werderu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hložek skóroval proti Bochumi, Pavlenka nezabránil další prohře Werderu
Aktualizováno
Adam Hložek skóroval proti Bochumi.
Adam Hložek skóroval proti Bochumi.twitter.com/bayer04fussball
Útočník Adam Hložek (20) druhým gólem v německé Bundeslize pomohl fotbalistům Leverkusenu k vítězství 2:0 nad Bochumí. Bayer vyhrál páté ligové utkání za sebou. Brankář Jiří Pavlenka (30) dvakrát inkasoval a Brémy v duelu 17. kola podlehly Unionu Berlín 1:2. Celek z německé metropole se posunul o tři body za vedoucího obhájce titulu Bayern Mnichov.

Mohuč – Dortmund 1:2

Stejně jako v minulém utkání s Augsburgem se výhra Borussie nerodila lehce. Již ve druhé minutě se totiž prosadil záložník Jae-Sung Lee, ale krátce nato odpověděl premiérovou trefou v černožlutém dresu Julian Ryerson, jenž posílil vestfálský klub teprve nedávno. Obrat hostů pak dokonal v úplném závěru Giovanni Reyna. Zatímco hosté si připsali druhý plný bodový zisk v řadě a poskočili na třetí místo, domácí prodloužili čekání na vítězství již na šest zápasů.

Augsburg – Mönchengladbach 1:0

Domácí byli po celý zápas nebezpečnějším týmem, což nakonec vedlo i k vítězné trefě Mergima Berishy z 82. minuty. Bavorský tým se tak díky první ligové výhře od začátku října dostal mimo sestupové pásmo. To jistě potěšilo i Tomáše Koubka, jenž sledoval utkání z lavičky náhradníků.

Leverkusen – Bochum 2:0

Výrazný podíl měl na prodloužení vítězné série Bayeru Adam Hložek, jenž nastoupil v základní sestavě a po změně stran se střelou mezi nohy brankáře postaral o 500. gól této bundesligové sezony. Rychleji bylo takové množství branek k vidění naposledy v ročníku 1985/1986. Patrik Schick v nominaci opět scházel kvůli zranění.

Freiburg – Frankfurt 1:1

V závěru úvodní půle se jako první prosadil talentovaný útočník hostů Randal Kolo Muani, jenž ke svým dosavadním 10 asistencím přidal už šestý přesný zásah. Svěřenci Christiana Streicha, který odkoučoval 340. bundesligový duel a vyrovnal tím klubový rekord, však téměř okamžitě po změně stran srovnali zásluhou přesné hlavičky Matthiase Gintera.

Brémy – Union Berlín 1:2

Na čtvrté porážce Werderu v řadě nic nezměnila ani první trefa Amose Piepera v novém působišti. O chvíli později totiž celek z hlavního města srovnal a ve 46. minutě rozhodl o výhře hostů Kevin Behrens. Asistenci na trefu zkušeného útočníka si při svém debutu v německé lize připsal Josip Juranovič, pilíř chorvatské obrany na uplynulém mistrovství světa. Porážce zelenobílých nezabránil ani Jiří Pavlenka, jenž odchytal celé utkání.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport