Beneš chytil nájezd, pak vzal syna do kabin. Šanci ve finále máme, proč ji nevyužít, říká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Beneš chytil nájezd, pak vzal syna do kabin. Šanci ve finále máme, proč ji nevyužít, říká
Beneš chytil nájezd, pak vzal syna do kabin. Šanci ve finále máme, proč ji nevyužít, říká
Beneš chytil nájezd, pak vzal syna do kabin. Šanci ve finále máme, proč ji nevyužít, říkáProfimedia
Brankář Martin Beneš (36) plní na světovém šampionátu roli týmové dvojky, při euforickém semifinálovém vítězství nad Švýcarskem 11:3 si ale také užil svoji chvilku slávy. Když vyprodaná curyšská hala doufala aspoň v gól z trestného střílení, postavil se do brány a domácího hrdinu Manuela Maurera (29) vychytal.

"Je to paráda, jak ten tým funguje, jak šlape. Je skvělé, že se to povedlo s tímhle výsledkem," těšilo brankáře pražské Sparty. Ač to v plánu nebylo, tak i on si v semifinálovém utkání střihl jednu ostrou akci. Trestné střílení po faulu Lukáše Punčocháře dvacet sekund před koncem s přehledem zlikvidoval.

"Já vlastně ani nevím, jak k tomu došlo. Šel jsem si tam před tím nájezdem plácnout s Lukášem Bauerem a říkám mu 'Tak si ho vychutnej!' A pak mezi nás přišel Ondra Němeček a říká: 'Nechceš si to Beny odjet?' Bylo to ve vteřině, ale to samozřejmě neodmítnu. Jsem ready celej zápas a jsem rád, že se to povedlo," vyprávěl.

Češi už v tu chvíli měli postup do finále jistý a na šestatřicetiletého veterána čekaly po zápase i další milé povinnosti. Na tribuně mu fandil šestiletý synek Péťa, který pak na ramenou svého táty zamířil k oslavám do kabiny.

Malý Péťa vypadal hodně unaveně, ale byl rád, že může být spolu se svým hrdinou. "Už to byl dnes jeho druhý zápas a prý ve třetí třetině usnul. Ale jasně, drama to nebylo, takže se nedivím," smál se Beneš. "Samozřejmě má florbal moc rád, na Spartě je se mnou furt. Chce být i na hřišti, když to jde a strašně si to užívá. Jsem rád za to, jaký má ke sportu vztah," dodal český gólman.

Martin Beneš se synem po utkání.
Martin Beneš se synem po utkání.Tomáš Rambousek

Do šatny ale synek může v Curychu jen po utkání. "Před zápasem nemáme kontakt ani s rodinou, ale po zápase je to volnější, tak jsem rád, že může do zákulisí. Prošel si kabinu, viděl kluky. Vzpomínky bude mít hezké."

Jeho táta už ale samozřejmě brzy zase bude muset přepnout a myšlenkami se vrátit do turnaje. V neděli čeká český výběr boj o titul mistrů světa. "Upřímně? Teď jsme se dozvěděli, že hrajeme se Švédy. My jsme neznali výsledek, signál v kabině nemáme a řekli jsme si, že to nebudeme řešit," prozradil Beneš.

"Ale těšíme se na to, samozřejmě! Je to finále mistrovství světa, tak s kým to chceš hrát? Prostě se Švédama! Už jsme s nimi odehráli velmi slušný zápas ve skupině, i když jsme cítili, že to na začátku nebylo dobré. A teď chceme vyhrát, ta šance tu je, po 18 letech. Tak proč si to nevzít."

Detail utkání Švýcarsko – Česko