Mistr z Třince konečně slaví první výhru v sezoně, Pardubice novým lídrem tabulky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mistr z Třince konečně slaví první výhru v sezoně, Pardubice novým lídrem tabulky
Aktualizováno
Mistr z Třince konečně slaví první výhru v sezoně, Pardubice novým lídrem tabulky
Mistr z Třince konečně slaví první výhru v sezoně, Pardubice novým lídrem tabulkyProfimedia
Čtyři utkání a jediný bod, hodně neuspokojivý start do extraligové sezony zažíval mistrovský Třinec. V 5. kole ale Oceláři konečně zapsali první vítězství, z ledu Komety Brno vezou výhru 4:2. Lídrem soutěže jsou nově Pardubice, které porazily Olomouc 2:1 a vyhrály čtvrté utkání z pěti možných. Nahradily Vítkovice, které padly na Spartě 3:5.

Výrazný podíl na výhře Třince 4:2 měl vedle výborného gólmana Marka Mazance slovenský útočník Marko Daňo, autor dvou branek a asistence. Brno sice poslal do vedení v první třetině kapitán Martin Zaťovič, v závěru korigoval Luboš Horký na 2:3, ale Martin Růžička pečetil výhru Slezanů. Brno prohrálo podruhé ze tří domácích utkání před vlastním publikem v sezoně. Třinec nedokázala Kometa zdolat v základní hrací době už ve třináctém vzájemném souboji v řadě.

Utkání Kometa Brno - Třinec

Litvínov zůstává dál bez vítězství. Nad Kladnem sice díky Andreji Kudrnovi vedl, ale Rytíři zápas dokázali otočit. Výhru 2:1 v prodloužení zařídili Matyáš Filip a vítězným gólem Martin Procházka. Hosté bodovali dosud ve všech zápasech sezony a oslavili už třetí vítězství v řadě.

Utkání Litvínov - Kladno

Mladá Boleslav vyhrála i třetí domácí zápas, porazila Liberec 2:1 v prodloužení. Bílí Tygři díky gólu Adama Najmana ještě po druhé třetině vedli, ale pak vyrovnal Tomáš Fořt a v prodloužení rozhodl útočník David Šťastný.

Utkání Mladá Boleslav - Liberec

Plzeň získala první body v ročníku, a to poté, co porazila Karlovy Vary 6:3. Hosté sice v západočeském derby hned třikrát vedli, ale domácí dokázali jednobrankové manko vždy smazat a třetí dějství vyhráli 3:0. Vítězný gól zaznamenal v 50. minutě Ludwig Blomstrand. Dvěma trefami mu zdatně sekundoval Petr Kodýtek, branku a tři přihrávky zaznamenal Kryštof Hrabík. Hosté si připsali už třetí porážku ve čtvrtém odehraném duelu.

Utkání Plzeň - Karlovy Vary

Dvě třetiny dominantního výkonu stačily hokejistům Hradce Králové v emotivním utkání k vítězství 3:1 nad Českými Budějovicemi. Góly vítězů dali Nikita Ščerbak, Radek Smoleňák a Aleš Jergl. Motor zachránil od vyššího přídělu brankář Dominik Hrachovina, v poslední části pak už porážku pouze korigoval Martin Hanzl.

Utkání Hradec Králové - České Budějovice

Olomouc podlehla Pardubicím 1:2 a připsala si tak první porážku v sezoně. Východočeši na Hané vedli po gólu Roberta Kousala z 15. minuty, za domácí srovnal ve 24. minutě z přesilovky Jan Káňa. Tým Dynama pak ale v závěru druhé třetiny rozhodl, když rovněž při početní výhodě skóroval obránce Jan Košťálek.

Utkání Olomouc - Pardubice

Sparta porazila Vítkovice 5:3 a i ve třetím zápase v domácí O2 areně v sezoně naplno bodovala. Ostravané, kteří snížili ve druhé třetiny z 1:4 na 3:4, poprvé v sezoně nebodovali, podruhé prohráli a klesli z prvního místa na třetí. Nepomohly jim ani dvě branky lotyšského útočníka Robertse Bukartse. Vítězný gól dal obránce Dominik Graňák.

Utkání Sparta - Vítkovice

Tabulka extraligy