Boston v závěru otočil Winter Classic, Krejčí nahrál DeBruskovi na vítězný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boston v závěru otočil Winter Classic, Krejčí nahrál DeBruskovi na vítězný gól

Aktualizováno
Boston v závěru otočil Winter Classic, Krejčí nahrál DeBruskovi na vítězný gól
Boston v závěru otočil Winter Classic, Krejčí nahrál DeBruskovi na vítězný gólProfimedia
Hokejisté Bostonu porazili v NHL v tradičním duelu pod otevřeným nebem Pittsburgh po obratu 2:1. Oba góly vítězů ve Winter Classic na baseballovém stadionu Fenway Park, v němž nastoupilo pět Čechů, dal v závěrečné třetině Jake DeBrusk (26). U druhé trefy lídra celé ligové tabulky asistoval David Krejčí (36) a přispěl k tomu, že Boston bodoval i ve dvaadvacátém domácím duelu za sebou. Colorado s Martinem Kautem (23) v sestavě podlehlo Vegas 2:3 a na výhru čeká již čtyři zápasy.

Boston – Pittsburgh 2:1

Z výhry se radovali na ledě i David Pastrňák s Pavlem Zachou a Tomášem Noskem, naopak porážku Penguins neodvrátil bek Jan Rutta. Jeho finský spoluhráč Kasperi Kapanen otevřel skóre ve 29. minutě, ale hrdinou posledních minut byl DeBrusk. O vítězství rozhodl v čase 57:36. Pittsburgh ještě jednou dostal puk do sítě, ale až po vypršení hrací doby.

Linus Ullmark předvedl v brance Bruins 26 úspěšných zákroků a v závěru se pokusil i skórovat. Pittsburgh už v závěru první třetiny přišel o zraněného gólmana Tristana Jarryho, jehož nahradil Casey DeSmith.

Colorado – Vegas 2:3

Colorado v domácím prostředí poslal do vedení Nathan MacKinnon, jenž nastoupil teprve podruhé po měsíční zdravotní pauze. Již ve 25. sekundě překvapil gólmana Logana Thompsona. Lídr Západní konference odpověděl v 18. minutě zásluhou Mikea Amadia. "Zastavit jejich první formaci vůbec není jednoduché, kluci ale odvedli dobrou práci," chválil svůj tým trenér Vegas Bruce Cassidy.

Ve druhé třetině se dvakrát prosadil hostující Nicolas Roy a zajistil Golden Knights vedení 3:1. Hokejisté Avalanche po trefě Mikka Rantanena už vyrovnat nestihli. "Zápas jsme si prohráli ve druhé třetině, v níž jsme udělali příliš mnoho ztrát, které soupeři pomohly k tlaku. Vůbec se nám nedařil přechod středního pásma a hráči Vegas toho dokázali využít," hodnotil trenér Colorada Jared Bednar.

MacKinnon přidal i asistenci a vylepšil si bilanci na 36 bodů ve 25 zápasech. "Na ledě se postupem času cítím lépe," řekl centr elitní formace Avalanche, jenž byl před zraněním nejproduktivnějším hráčem Colorada. Martin Kaut na křídle čtvrté formace odehrál sedm minut a jednou vystřelil na branku, gólman Pavel Francouz kvůli zranění v dolní části těla nenastoupil.

Anaheim – Philadelphia 1:4

V souboji celků z chvostu Západní a Východní konference byla úspěšnější Philadelphia, která vyhrála na ledě Anaheimu 4:1. K výhře Flyers nasměrovali Travis Konecny a Joel Farabee, kteří zaznamenali dva body za gól a asistenci. Švédský gólman Samuel Ersson přišel o první čisté konto v NHL až v čase 59:20, kdy ho překonal Ryan Strome. Erssona klub před Vánoci povolal z farmy a ze čtyř zápasů dovedl třikrát tým k vítězství.