Brankostroj Atalanty se zasekl na půdě Interu. Obhájce trofeje poslal do semifinále Darmian

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brankostroj Atalanty se zasekl na půdě Interu. Obhájce trofeje poslal do semifinále Darmian

Interu stačil k vítězství jediný gól.
Interu stačil k vítězství jediný gól.AFP
Čtvrtfinálovou bitvu Coppa Italia mezi dvěma top kluby Serie A ovládl domácí Inter, který porazil Atalantu 1:0. Vyrovnané utkání rozhodl v 57. minutě netradiční střelec Matteo Darmian (33), jemuž asistoval ve skvělé formě hrající Lautaro Martínez (25). Hosté, kteří v tomto kalendářním roce stihli nastřílet již 22 branek, nenašli způsob, jak překonat obranu Interu.

Bergamo do hry vstoupilo s chutí hrát kombinační fotbal, stejný přístup byl však vlastní též Milánským. Ti postupem času přebrali iniciativu, jejich přihrávky kolem středového kruhu ale protivníka neuchlácholily. Nebezpečných situací tak první dějství mnoho nepřineslo.

Na obou stranách byla znát tíha pohárového utkání. Hráči v rozhodujících chvílích váhali, míče tak často končily v zámezí po obětavých zásazích obránců. Fanoušci se první slibné akce dočkali až v závěru poločasu. Blízko ke gólu měl ve 41. minutě Hakan Calhanoglu, dalekonosnou střelu ovšem nasměroval pouze do pravé tyče.

Utkání Inter – Atalanta 1:0

Po změně stran se jako první osmělil hostující Joakim Maehle, k němuž se ve velkém vápně odrazil centrovaný balon. Jeho rána z první však letěla pouze nad břevno brány Andrého Onany. Došlo tak na rčení „nedáš, dostaneš“ a skóre se měnilo na straně druhé. Svižnou kombinací před šestnáctkou Atalanty se míč dostal až na kopačky Darmiana a ten křižnou střelou v 57. minutě rozvlnil síť. Chvíli nato mohl vyrovnat Jérémie Boga, jenž si po rozehraném přímém kopu navedl balon na střed pole, pokus však zatočil mimo soupeřovu bránu.

Ofenzivní mašina z Bergama tak v Miláně narazila a v poháru skončila. Semifinále, v němž se Inter dvoukolově utká buď s Juventusem, nebo Laziem, bude na programu v průběhu dubna.

Livesport hráč utkání: Lautaro Martínez (Inter)