Brno prohrálo s Podbrezovou, Baník rozstřílel Koronu. Lipsko vyškolilo Boleslav

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brno prohrálo s Podbrezovou, Baník rozstřílel Koronu. Lipsko vyškolilo Boleslav

Aktualizováno
Brno prohrálo s Podbrezovou, Baník rozstřílel Koronu. Lipsko vyškolilo Boleslav
Brno prohrálo s Podbrezovou, Baník rozstřílel Koronu. Lipsko vyškolilo Boleslav@fcbanikostrava
Fotbalisté Brna v den oslav 110. výročí založení klubu prohráli v přípravném utkání se slovenskou Podbrezovou 1:2. Mladá Boleslav utrpěla debakl 0:4 od bundesligového Lipska, naopak Ostrava rozstřílela Koronu Kielce 5:0. České Budějovice prohrály 2:3 s Vasasem Budapešť, Pardubice porazily lídra druhé ligy Příbram 3:0 a Liberec na turnaji na Maltě gólem v nastavení udolal Trenčín 2:1.

Brno – Podbrezová 1:2

Brňanům v zápase proti čtvrtému týmu slovenské ligy nevyšel první poločas, po němž byli pozadu o dvě branky. Po změně stran snížil nejlepší střelec české ligy Jakub Řezníček, vyrovnat už ale Zbrojovka nedokázala. Brněnští si v sobotu celou řadou akcí připomínají 110 let od založení, večer se nad městem rozzářil hrad Špilberk do klubové červené barvy.

Lipsko – Mladá Boleslav 4:0

Mladoboleslavští na třetí tým německé ligy podle očekávání vůbec nestačili. Za Lipsko se v zápase, který se hrál na 4x25 minut, prosadili čtyři různí střelci. "Hráli jsme proti extrémně kvalitnímu soupeři, od kterého jsme dostali rychlé dva góly. V prvním poločase jsme se rozkoukávali. Druhý poločas jsme už působili o poznání lépe, chvílemi jsme i opticky hru vyrovnali a měli několik šancí ke skórování. Byla to fotbalová škola a domnívám se, že nám všem pomůže," uvedl v tiskové zprávě mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych.

Korona Kielce – Baník Ostrava 0:5

Ostravané na úvod kempu v Turecku proti Koroně Kielce naprosto dominovali a předposlednímu týmu polské ligy dali pět branek. Poprvé po překonání onkologického onemocnění se trefil mladík Matěj Šín. Slezané ani v druhém duelu zimní přípravy neinkasovali.

"Jsem spokojen s výsledkem i s tím, že jsme neinkasovali a soupeře jsme nepustili do šance. Začátek byl z naší strany trochu hektický, soupeř ještě trochu odolával a my jsme se tam nemohli dostat. Důležitý byl první gól a druhý poločas už vyzněl jasně pro nás," pochvaloval si trenér Baníku Pavel Hapal.

Trenčín – Liberec 1:2

Liberec na přípravném turnaji Tipsport Malta Cup po úvodní remíze 1:1 s Tirolem porazil Trenčín a drží naději na vítězství ve skupině A. Ve druhé minutě nastavení hlavičkou rozhodl střídající Ahmad Ghali. V druhé tříčlenné skupině je druhý český zástupce na turnaji Zlín.

"Dnes to byla velmi dobrá prověrka, hrálo se ve vysoké intenzitě. Pozitivem je kromě výsledku i to, že jsme dostali do hry hráče, kteří měli předtím zdravotní problémy. Dnes jsme nebyli lepším týmem, ale spíše šťastnějším," řekl na tiskové konferenci trenér Slovanu Luboš Kozel.

Vasas – České Budějovice 3:2

Českobudějovičtí na úvod soustředění v tureckém Beleku nezvládli přestřelku s Vasasem. Poslední celek maďarské ligy nad Dynamem dvakrát vedl o dvě branky, svěřenci nových trenérů Marka Nikla a Tomáše Zápotočného v druhé půli snížili zásluhou Benjamina Čoliče a Romana Potočného.

"Zápas hodnotím výsledkově negativně, protože jsme prohráli 2:3, musím ale říct, že se mi herně líbilo několik pasáží. Převažuje tak to pozitivní. Rozmrzelý jsem jen ze tří obdržených branek, které byly z mého pohledu hodně laciné. Toho se musíme v příštích zápasech vyvarovat," uvedl pro klubový web Zápotočný.

Pardubice – Příbram 3:2

Za poslední tým prvoligové tabulky z Pardubic se proti lídrovi druhé nejvyšší soutěže Příbrami postupně trefili Michal Hlavatý, Pavel Černý a David Huf. "Byl to velmi kvalitní zápas z obou stran. Myslím, že první půle byla z naší strany velmi dobrá. V té druhé bylo také hodně dobrých věcí, ale zbytečně jsme ztráceli míče. Každopádně jsme vyhráli s nulou vzadu a to se počítá," řekl pardubický trenér Radoslav Kováč.