Bronzové medaile na florbalovém MS berou Finové, v těsném zápase přehráli Švýcarsko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bronzové medaile na florbalovém MS berou Finové, v těsném zápase přehráli Švýcarsko
Bronzové medaile na florbalovém MS berou Finové.
Bronzové medaile na florbalovém MS berou Finové.
Profimedia
Finští florbalisté vyhráli v utkání o 3. místo na mistrovství světa v Curychu nad domácím Švýcarskem 5:3 a získali i na 14. šampionátu medaili. Shodně gólem a asistencí k tomu přispali Justus Kainulainen (23) a Sami Johansson (29).

Finové stejně jako Švédové, s kterými prohráli v sobotním semifinále 3:4 po samostatných nájezdech, nikdy nechyběli na stupních vítězů. Ke čtyřem zlatým a sedmi stříbrným medailím přidali třetí bronz. Švýcaři sbírku osmi medailí - jedné stříbrné a sedmi bronzových - už na druhém MS za sebou nerozšířili. Naposledy skončili třetí v roce 2018 v Praze.

Švýcaři, kteří v semifinále podlehli české reprezentaci 3:11, s Finy už po první třetině prohrávali 0:3. V 6. minutě otevřel skóre z trestného střílení Justus Kainulainen, potom se prosadili Mikko Leikkanen a Miko Kailiala.

Po 49 sekundách druhé části zajistil Seveřanům čtyřbrankový náskok Nico Salo, ale Švýcaři se ještě v prostředním dějství vrátili do hry díky gólům Jana Bürkiho a Patrika Mendelina, který využil přesilovou hru.

Utkání Finsko - Švýcarsko 5:3

V polovině závěrečné třetiny dostal domácí ve vyprodané Swiss Life Areně na kontakt Jan Zaugg, ale 23 sekund před koncem při power play do prázdné branky skóroval Sami Johansson a sebral Švýcarům naděje.

Páté místo z minulých dvou šampionátů obhájili Lotyši, kteří porazili Německo 8:3. Historickou 7. pozici z posledního MS v Helsinkách obhájili Slováci s českým trenérem Radkem Mrázkem a asistentem Karlem Ševčíkem, kteří zvítězili nad Norskem 10:5.