Buchtele po výhře 5:3 nad rivalem: Není nic lepšího, než porazit Kometu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Buchtele po výhře 5:3 nad rivalem: Není nic lepšího, než porazit Kometu

Jan Buchtele si výhru nad Kometou užil.
Jan Buchtele si výhru nad Kometou užil.Profimedia
Teprve až gól útočníka Jana Buchteleho (32) v končící 58. minutě rozhodl přetahovanou mezi dvěma tradičními hokejovými rivaly Spartou a Brnem. Pražané tak i přes trochu ospalý start uspěli popáté za sebou a i povedeným finišem zápasu potvrdili pohodu, do níž se dostali v posledních týdnech.

Ještě po první třetině Pražané ztráceli. "Start nebyl určitě ideální. Celá první třetina stála za prd, z naší strany rozhodně nebyla ideální, takže jsme věděli, že to musíme zvednout. Do druhé části jsme vstoupili líp. Líp jsme se hýbali, napadali. Dali jsme góly a dokázali jsme s výsledkem něco udělat. Potřebovali jsme se probrat a naštěstí se nám to i povedlo," řekl Buchtele v rozhovoru s novináři.

Favorita jako kdyby přece jen vykolejil úvodní inkasovaný gól, který dal už po 38 sekundách Petr Holík, byť pak velmi rychle odpověděli. "První gól týmu vždycky pomůže. Za dvě minuty jsme ale vyrovnali. Celá ta první třetina však od nás byla nemastná neslaná, nebyli jsme to my, ale nakonec všechno dobře dopadlo," prohlásil Buchtele.

Sám vstoupil do děje v klíčových chvílích, kdy se dramatický duel před více než 12 tisíci diváky lámal. Na konci druhé třetiny nahrál na gól Ostapu Safinovi, jímž sparťané převzali taktovku a šli do vedení 3:2. Pak byl trochu smolně u inkasované branky v oslabení na 3:3, ale netrvalo dlouho a spravil si náladu vítězným zásahem.

"Bylo to hodně emotivní. O chvíli dřív jsem byl na ledě při vyrovnávacím gólu. V oslabení jsem ujel, ale nedal jsem. Nevím, co jsem tam předvedl," zpytoval svědomí po souboji s brněnským gólmanem Dominikem Furchem, který Buchteleho ve snaze o rozehrávku trefil, ale domácí útočník upadl a nedokázal ihned vstát, aby skóroval do prázdné branky. "Oni z protiútoku vyrovnali. Žralo mě to," nezastíral Buchtele, jenž si po zmíněné situaci ulevil tím, že rozštípal hokejku.

Utkání Sparta – Kometa 5:3

Sparta místo jistoty bodu vrhla znovu všechny síly do útoku. Potvrdila, že si i díky posledním výsledkům věří. "Cítili jsme, že máme šanci to zlomit. Za každou cenu chceme vyhrávat, každého to baví. Nemělo cenu nějak vyčkávat. Byla příležitost, tak jsme za tím šli. A vyplatilo se nám to," řekl Buchtele.

Sám skóroval ve druhém utkání za sebou, rovněž i v úterý proti Českým Budějovicím přidal navrch asistenci. "Mám radost jak z naší lajny, tak i z celého týmu, jak sbíráme ty body a snažíme se upevnit si tu naši pozici," podotkl Buchtele, jehož útok se Safinem a Davidem Vitouchem byl na ledě hodně vidět.

"Jsme jediný útok, na který se už delší dobu nesáhlo. A myslím, že je to na nás i znát. Čím dál více se sehráváme a rozumíme si i mimo led. Teď nám to klape, ale zase bych neřekl, že to táhneme jen my. I ostatní lajny hrajou super a ten tým celkově šlape," pochvaloval si Buchtele.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport

Oslava v kabině po zápase byla hodně hlasitá, bylo zřejmé, jak cenné vítězství sparťané proti tradičnímu sokovi ukořistili. "Hlasitá byla i z toho důvodu, aby to soupeř trošku slyšel a pocítil. Byla v tom i trochu provokace a doufám, že jsme je tím i naštvali. Výhra proti Brnu je vždycky super. Není nic lepšího, než porazit Kometu," pousmál se Buchtele.

Zatímco Brno se nyní propadá čím dál hlouběji, Sparta je už třetí. Před dvěma měsíci se přitom oba celky nacházely v opačných rolích. "Všichni víme, že začátek sezony od nás nebyl dobrý herně ani výsledkově. Nedařilo se nám sbírat body. Teď dokážeme zvládat i zápasy, které jsou vyrovnané, nebo jsme v nich horší," řekl Buchtele.