Pardubice zdolaly Litvínov a udržely extraligové vedení, druhé Vítkovice vyhrály v Brně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice zdolaly Litvínov a udržely extraligové vedení, druhé Vítkovice vyhrály v Brně

Pardubice zdolaly Litvínov a udržely extraligové vedení, druhé Vítkovice vyhrály v Brně
Pardubice zdolaly Litvínov a udržely extraligové vedení, druhé Vítkovice vyhrály v Brně@HCPCE
Lídr extraligy z Pardubic v úvodním utkání 38. kola porazil Litvínov 2:1 a udržel vedení před dotírajícími Vítkovicemi. Ty vyhrály v Brně 5:2 a na Dynamo ztrácí pouhé dva body. Jihomoravský celek neodvrátil vysokou prohru z bratislavského utkání pod širým nebem a prohrál čtvrtý z posledních pěti zápasů. Kladno v přímém souboji o poslední příčku podlehlo Českým Budějovicím 2:6 a nenavázalo na překvapivou páteční výhru nad Vítkovicemi. V dalších nedělních zápasech Liberec porazil Karlovy Vary, Hradec Králové podlehl Spartě a Plzeň zdolala Mladou Boleslav.

Litvínov – Pardubice 1:2

Hokejisté Pardubic porazili Litvínov těsně 2:1 a uhájili extraligové vedení. Východočechy ve druhé části poslal do vedení Peter Čerešňák, na jeho branku ale odpověděl domácí Jindřich Abdul. Rozhodující moment přišel v čase 55:01, kdy o vítězství Dynama rozhodl David Cienciala. 

Liberec – Karlovy Vary 3:1

Liberec otočil zápas s Karlovými Vary, vyhrál 3:1 a protrhl třízápasovou sérii proher. Bílí Tygři se v tabulce posunuli na šesté místo před Olomouc a na čtvrtou Spartu ztrácí čtyři body. Vítězství Severočechů vystřelili Oscar Flynn, Tomáš Filippi a Richard Nedomlel.

Mountfield HK – Sparta 3:4p

Sparta zdolala Hradec Králové 4:3 v prodloužení a vyhrála potřetí za sebou. Pražané třikrát v zápase vedli, ale domácí Mountfield vždy dokázal vyrovnat. Do prodloužení zápas poslal minutu a půl před koncem Aleš Jergl. O vítězství Sparty rozhodl v čase 63:57 Vladimír Sobotka, který potrestal hru hradeckých bez brankáře.

Plzeň – Mladá Boleslav 3:2p

Hokejisté Plzně v domácím prostředí porazili Mladou Boleslav 3:2 v prodloužení a uspěli ve druhém zápase za sebou. Bruslaři se podruhé představili pod vedením trenéra Jiřího Kalouse a znovu bodovali. Výhru Západočechů řídilo duo ze třetí útočné formace Jakub Pour, Filip Suchý. První jmenovaný zaznamenal dva body za gól a nahrávku, druhý dvakrát asistoval. 

České Budějovice – Kladno 6:2 

Souboj o poslední místo zvládli lépe domácí České Budějovice, které porazily Kladno 6:2 a na chvostu tabulky odskočily Rytířům na rozdíl tří bodů. Motor za hladkou výhrou táhli Stuart Percy s Milanem Gulašem, kteří zakončili zápas s dvěma góly a jednou asistencí. Obě branky poražených dal Tomáš Plekanec

Kometa Brno – Vítkovice 2:5

Brněnská Kometa v domácím utkání s Vítkovicemi prohrála 2:5 a nezvládla osmý z posledních deseti duelů. Vítkovice odvrátily páteční prohru s Kladnem a udržely se v těsném závěsu za vedoucími Pardubicemi. Čtyřmi body za gól a tři asistence se zaskvěl útočník Marek Kalus.

Aktuální tabulka hokejové extraligy
Aktuální tabulka hokejové extraligyLivesport