Byla to jiná váhová kategorie. Kdyby nás tohle položilo, tak budeme hloupí, říká Kopic

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Byla to jiná váhová kategorie. Kdyby nás tohle položilo, tak budeme hloupí, říká Kopic

Jan Kopic se stejně jako jeho spoluhráči proti německému gigantovi prosadit nedokázal.
Jan Kopic se stejně jako jeho spoluhráči proti německému gigantovi prosadit nedokázal.Profimedia
Plzeňský fotbalista Jan Kopic (32) nebral debakl 0:5 na stadionu Bayernu ve skupině Ligy mistrů jako tragédii, která by měla úřadující české šampiony položit. Reprezentační záložník označil mnichovského giganta za jinou váhovou kategorii a zápas v Allianz Aréně se 75.000 diváky si bude pamatovat do konce života, byť s hořkou pachutí.

"Můžu říct, že jsme se tomu v kabině po zápase i malinko zasmáli. Nebo takhle, nikdo nebrečel. Čapli nás, byla to jiná váhová kategorie, extratřída, výborní hráči. Bohužel jsme dostali hned z první střely zpoza vápna gól, pak za pět minut druhý a bylo hotovo," řekl Kopic novinářům.

"Chtěli jsme to držet co nejdéle a pokoušet se o nějaké výpady. To se nám i docela dařilo. Bohužel, když se oni rozeběhli dopředu, nemuseli jít ani v přečíslení, dokážou to využít. Měli víc šancí než na 5:0," doplnil ofenzivní hráč.

Statistiky utkání Bayern – Plzeň

Svěřenci trenéra Michala Bílka ve skupině C po prohrách 1:5 v Barceloně a doma 0:2 s Interem Milán nepřekvapili ani v Mnichově, kde uhráli stejný výsledek jako před devíti lety při své druhé účasti v hlavní fázi Ligy mistrů.

"Samozřejmě na tohle budu vzpomínat do konce života, i když s trochu hořkou pachutí na konci. Ale kdo si tu z české ligy zahrál? My si to vybojovali, zaslouženě postoupili přes tři předkola a jsme tady. Proč teď plakat, že jsme prohráli 5:0 na Bayernu, který tady naposledy porazil vynikající tým Leverkusen 4:0 a dává sedmičky i soupeřům z bundesligy? Kdyby nás tohle položilo, tak budeme hloupí," prohlásil Kopic.

"Prostě jsou lepší, tak to je. Věděli jsme to a už po losu jsem říkal, že každý bod bude úspěch. Zatím máme nulu, ale ještě nás čekají tři zápasy. Ve středu hrajeme s Bayernem doma. Asi nic měnit nebude, jejich síla je ohromná," doplnil bývalý fotbalista Jihlavy nebo Jablonce.

Odmítá kritiku některých fanoušků či novinářů, že Západočeši by měli hrát v Champions League odvážněji. "To je, jako byste mě zavřeli do klece s (zápasníkem Karlem) Vémolou a řekli mi, ať jsem odvážný. Můžu být odvážný, budu se bít do prsou, ale on se rozeběhne a je konec. Nedokážu si představit, jak být víc odvážný," uvažoval Kopic.

Tabulka skupiny D
Tabulka skupiny DLivesport