České cesty na farmu. Do AHL míří Rousek a Kulich z Buffala, Montreal opouští Myšák

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

České cesty na farmu. Do AHL míří Rousek a Kulich z Buffala, Montreal opouští Myšák

České cesty na farmu. Do AHL míří Rousek a Kulich z Buffala, Montreal opouští Myšák
České cesty na farmu. Do AHL míří Rousek a Kulich z Buffala, Montreal opouští MyšákProfimedia
Čeští hokejoví útočníci Jiří Kulich (18) a Lukáš Rousek (23) se přesunuli z přípravy Buffala na farmu do Rochesteru do nižší AHL. Kulicha si vybrali Sabres v červencovém draftu v 1. kole na 28. pozici a odchovanec Kadaně se vydal bojovat o NHL z extraligových Karlových Varů. Rousek už působil v Rochesteru v minulé sezoně, do Severní Ameriky zamířil loni z pražské Sparty. Do prvního týmu Montrealu se nedostal Jan Myšák (20), který putuje na farmu do Lavalu.

Kulich po draftu uzavřel s Buffalem tříletý nováčkovský kontrakt s roční výdělkem 950.000 dolarů, z čehož 95.000 dolarů je podpisový bonus. Při pobytu na farmě může brát 82.500 dolarů.

Za uplynulé dvě sezony stihl Kulich v extralize za Karlovy Vary 60 utkání a připsal si devět branek a šest asistencí. Účastník dvou mistrovství světa osmnáctek se stal na letošním šampionátu s devíti brankami ze šesti utkání nejlepším střelcem a s 11 body skončil třetí v produktivitě. Byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje a dostal se i do All Star týmu.

Soupiska Buffalo Sabres

Dařilo se mu i při premiéře na odloženém srpnovém světovém šampionátu dvacítek v Edmontonu, kde v sedmi duelech zaznamenal dva góly a šest přihrávek. V přípravě Sabres dostal příležitost ve dvou utkáních a nebodoval.

Rouska draftovalo Buffalo v roce 2019 v šestém kole na 160. místě. Loni se Sabres podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu na 1,66 milionu dolarů. V AHL má roční příjem 70.000 dolarů. Před loňským nováčkovským kempem si poranil koleno a po operaci se zařadil do sestavy Rochesteru až v polovině března.

Za Americans odehrál v základní části 19 utkání a připsal si gól a tři asistence. V 10 zápasech play off přidal šest bodů (2+4). V extralize za Spartu sehrál 176 utkání a zaznamenal 90 bodů (36+54). V přípravě před touto sezonou nastoupil za Buffalo ve dvou utkáních a připsal si jednu přihrávku.

Na farmě začne i Myšák

Dvacetiletý kapitán české dvacítky z posledních dvou mistrovství světa už v týmu Rocket působil v sezoně 2020/21, minulý ročník strávil v Hamiltonu v OHL. V přípravě nastoupil za Canadiens pouze v úvodním utkání s New Jersey při porážce 1:2 a nebodoval.

Myšáka si vybral Montreal v roce 2020 ve druhém kole draftu na 48. pozici. Následující ročník pak začal v extralize v Litvínově a potom se přesunul do Lavalu, sehrál 22 utkání a vstřelil dvě branky. V minulé sezoně vyhrál s Hamiltonem OHL a dostal se s ním do finále Memorial Cupu.

V české extralize sehrál Myšák za tři sezony 74 utkání a nasbíral 26 bodů za 13 branek a stejný počet asistencí. V listopadu 2020 debutoval na turnaji Karjala v Helsinkách v české reprezentaci a ve dvou duelech zaznamenal jednu asistenci.

Místo v hlavním týmu si nevybojoval ani Pour

Útočník Jakub Pour opustil přípravný kemp Chicaga a zamířil na farmu do Rockfordu do nižší AHL, kde strávil celý minulý ročník. Třiadvacetiletý odchovanec Rokycan loni podepsal jako nedraftovaný volný hráč s Blackhawks dvouletou dvoucestnou smlouvu a na šanci v NHL stále čeká.

V uplynulé sezoně Pour sehrál za IceHogs v AHL 44 zápasů a připsal si šest branek a dvě asistence. V play off nastoupil jednou a nebodoval. Letos v přípravě za Chicago nehrál na rozdíl od loňska, kdy dostal příležitost v jednom utkání.

Přec odchodem do Severní Ameriky sehrál v extralize za Plzeň 162 zápasů a nasbíral 47 bodů (32+15). V české reprezentaci má na kontě tři starty a dvě asistence.

Patera putuje do Hendersonu

Brankář Jiří Patera zamířil z kempu Vegas na farmu do Hendersonu do nižší AHL. Třiadvacetiletý odchovanec Slavie už působil v týmu Silver Knights v minulých dvou sezonách.

V minulé sezoně odchytal Patera za Henderson v základní části 22 duelů s průměrem 2,76 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 91 procent a jednou udržel čisté konto. V play off měl ve dvou utkáních průměr 3,63 a úspěšnost 90 procent. Na šanci v NHL zatím čeká.

Vegas draftovalo Pateru v roce 2017 v 6. kole na 161. pozici. Po draftu odešel z Českých Budějovic do USHL do Cedar Rapids a po roce zamířil do další juniorské soutěže WHL do Brandonu, kde působil dvě sezony. Sezonu 2020/21 začal při odloženém startu severoamerických soutěží v extralize v barvách českobudějovického Motoru. S Vegas mu vstoupí v platnost poslední rok tříletého nováčkovského kontraktu.