České florbalistky deklasovaly Francii 27:0 a postoupily na MS v Singapuru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

České florbalistky deklasovaly Francii 27:0 a postoupily na MS v Singapuru

České florbalistky nedaly Francii žádnou šanci.
České florbalistky nedaly Francii žádnou šanci.Flickr / Český florbal
České florbalistky vyhrály v Itálii ve třetím utkání kvalifikace mistrovství světa nad Francií 27:0 a definitivně si zajistily postup. Šampionát v Singapuru se bude hrát od 2. do 10. prosince. Sedm bodů za pět branek a dvě asistence si připsala Michaela Kubečková (21).

"Hrálo se mi dobře, ten zápas vypadal dost podobně jako proti Maďarsku. Francie byla hodně zatažená a pasivní a nechala nás vytvářet tempo hry. A to si myslím, že se nám podařilo," řekla Kubečková webu České florbalu.

Čtvrtý tým z uplynulých pěti MS se s Francií utkal poprvé v historii a po úvodním úspěchu proti Polsku (9:7) a vítězství nad Maďarskem 31:0 přidal tentokrát čtvrtou nejvyšší výhru v dějinách. Stejně jako ve čtvrtek překonaly svěřenkyně trenéra Lukáše Procházky vítězství 26:0 nad Belgií z února 2019 rovněž z kvalifikace MS.

Rekordní výhrou českých florbalistek je výsledek 45:2 proti Ukrajině ze stejné akce v roce 2017. Druhým nejvyšším je vítězství 34:1, na které dosáhly v kvalifikaci MS o dva roky později proti Itálii.

Kapitánka Eliška Krupková zaznamenala proti Maďarkám čtyři branky a dvě přihrávky a jako nejlepší střelkyně i nejproduktivnější hráčka v historii národního týmu vylepšila svoji bilanci na 159 bodů (99+60). Čtyřikrát skórovala také Martina Řepková a pět bodů za gól a čtyři přihrávky si připsala Vendula Maroszová.

Turnaj uzavřou Češky v sobotu zápasem proti domácí Itálii. Volný čas vyplní turistikou. "Máme naplánovaný výlet do Benátek a zítra ještě půjdeme do města," uvedla Kubečková.