České komando v Bostonu poprvé spolu. Wow, ten je rychlý! žasl nad Zachou Pastrňák

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
České komando v Bostonu poprvé spolu. Wow, ten je rychlý! žasl nad Zachou Pastrňák
České komando v Bostonu poprvé spolu. Wow, ten je rychlý! žasl nad Zachou Pastrňák
České komando v Bostonu poprvé spolu. Wow, ten je rychlý! žasl nad Zachou PastrňákProfimedia
Premiérově nastoupili vedle sebe a hned zčerstva naznačili, co dovedou. Čeští hokejoví útočníci Pavel Zacha (25), David Krejčí (36) a David Pastrňák (26) se sešli v jednom útoku Bostonu a v přípravném duelu na nový ročník NHL výrazně přispěli k výhře nad New York Rangers 5:4.

Zacha s Pastrňákem vstřelili gól a přidali dvě asistence, Krejčí nasbíral dva body za branku a nahrávku. Jeden gól poražených Rangers připravil obránce Libor Hájek

České trio naznačilo, že při absenci Patrice Bergerona, Brada Marchanda nebo Taylora Halla může táhnout ofenzivu Bruins. Nejlepší úsek zápasu odehrálo ve 2. třetině, kdy se všichni tři zapsali mezi střelce.

Statistiky utkání

Jako první se prosadil Zacha, který po 36 sekundách druhé třetiny vystihl rozehrávku Rangers a v samostatném úniku snížil na 2:3. Český útočník se v dresu Bruins trefil poprvé po červencové výměně z New Jersey. "Všichni víme, co Pavel dokáže, překvapilo mě ale, jak rychlý dokáže být," chválil nového parťáka Pastrňák.

Ve 29. minutě vstřelil svůj první gól v přípravě také havířovský rodák, jenž využil spolupráce s Krejčím, navrátilcem z ročního působení v Olomouci, a vyrovnal na 3:3. Ve 36. minutě si Krejčí s Pastrňákem role prohodili a završili obrat Bostonu. "S Davidem (Krejčím) hraju opravdu moc rád. Odmala k němu vzhlížím, je to pro mě proto vždy lehce výjimečné," řekl Pastrňák, jenž byl zvolen první hvězdou zápasu.

Kouč Bruins byl z nově sestaveného komanda nadšený. "Myslím si, že když vyrůstáte ve stejném hokejovém prostředí, může vám to pomoci. Kluci z prvního útoku dnes potvrdili, že je mezi nimi dobrá chemie a odehráli opravdu povedený zápas," vyzdvihl českou trojici Jim Montgomery.

Rangers do zápasu vrátil Kaapo Kakko, který po Hájkově střele doklepl puk za brankovou čáru a svým druhým gólem srovnal. Bruins ale odpověděli a v 53. minutě rozhodli o své třetí výhře v přípravě. Pastrňák zavezl kotouč do útočného pásma, připravil ho Mikeovi Reillymu a ten po povedené stahovačce zápěstím prostřelil gólmana Jaroslava Haláka.

"Myslím, že to nebylo špatné. V úvodu to trochu skřípalo, protože jsem hrál první zápas po několika měsících a musel jsem se přizpůsobit tempu, potom jsem se ale našel a bylo to dobré. S Pavlem (Zachou) nám ještě chybí nějaké tréninky, přesto si myslím, že jsme jako útok hráli docela obstojně," hodnotil duel kanonýr Pastrňák.