Příprava NHL: Rittich skvělým výkonem vynuloval Calgary, Hájek se Zadinou mají asistence

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Příprava NHL: Rittich skvělým výkonem vynuloval Calgary, Hájek se Zadinou mají asistence
David Rittich si kromě čistého konta připsal i jednu asistenci.
David Rittich si kromě čistého konta připsal i jednu asistenci.Profimedia
Skvělý zápas v rámci přípravy NHL za sebou má český gólman David Rittich (30), který v zápase proti Calgary předvedl 37 úspěšných zákroků a byl hlavním strůjcem výhry Jets 5:0. Za Rangers si připsal jednu asistenci obránce Libor Hájek (24). Bod za asistenci si ve středu připsal také útočník Detroitu Filip Zadina (22).

Vydařený zápas v dresu Winnipegu odchytal brankář Rittich. Jihlavský rodák v přípravě nastoupil do třetího zápasu a vychytal první čisté konto. Navíc přidal asistenci u vítězné branky Kylea Connora. Nejtěžší zákrok Rittich vytáhl již v první třetině, když si poradil se samostatným únikem Noaha Hanifina. "Samozřejmě, že jsem rád, že se mi dařilo a vychytal jsem čisté konto, hlavní je ale výhra," řekl Rittich.

V brance Calgary odchytal první polovinu zápasu Daniel Vladař, jehož jistý výkon pokazila poslední minuta, kterou na ledě strávil. V čase 28:28 nestačil na Connorovu přesilovkovou trefu a o 45 sekund později inkasoval z hole Marka Scheifeleho. Po druhém obdrženém gólu Vladař přenechal místo v brance Dustinu Wolfovi, jenž inkasoval ještě třikrát.

Přehled zápasu Winnipeg - Calgary

Hokejisté Detroitu se Zadinou a Dominikem Kubalíkem podlehli Washingtonu 2:4. Zadina se podílel na úvodní brance Tylera Bertuzziho, Red Wings ale nezvládli závěr. Za stavu 2:2 inkasovali dvě branky v posledních třech minutách.

Přehled zápasu Washington - Detroit

Závěr zápasu s Dallasem naopak vyšel obhájcům Stanley Cupu z Colorada. Hokejisté Avalanche ve třetí třetině otočili nepříznivý stav utkání a zvítězili 2:1. Z výhry se radovali také Martin Kaut a Lukáš Sedlák, kteří nastoupili ve čtvrté formaci Colorada.

Přehled zápasu Colorado - Dallas

Kompletní výsledky přípravných zápasů NHL