Chci na rozloučenou vyhrát double, řekl Olayinka po překonání svého maxima

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chci na rozloučenou vyhrát double, řekl Olayinka po překonání svého maxima
Peter Olayinka dal Slovácku oba góly Slavie.
Peter Olayinka dal Slovácku oba góly Slavie.
@slaviaofficial
Přestože v zimě rozladil klubové vedení tím, že už pózoval v dresu Crveny zvezdy Bělehrad, a v létě po vypršení smlouvy opustí Slavii, nepřišel Peter Olayinka (27) o místo v základní sestavě. Nigerijský křídelník ve všech pěti dosavadních zápasech jarní části první ligy hrál od začátku a v nedělním šlágru 21. kola zařídil dvěma góly Pražanům vítězství 2:0 nad Slováckem. S působením v Edenu se chce rozloučit ziskem titulu a domácího poháru.

"Náš cíl je vyhrát double. To je ta odměna, ke které vzhlížíme. Je to pro nás hrozně důležité. Chci získat tyhle dvě trofeje, než odejdu z klubu. Měl bych z toho opravdu obrovskou radost," uvedl Olayinka v rozhovoru pro klubovou televizi.

Proti Slovácku se nejprve prosadil ve 12. minutě hlavičkou po rohovém kopu a v 73. minutě přidal zblízka pojistku. Na góly mu přihráli záložníci Christos Zafeiris a Tomáš Holeš, kteří poprvé na jaře nastoupili v základní sestavě.

"Holi dlouho nehrál, mám velkou radost, že je zpátky v týmu. Bylo vidět, s jakým zápalem dnes hrál. I za Christose jsem vděčný. Je důležité, aby nabrali sebevědomí z týmu, což bylo v zápase vidět," poznamenal Olayinka.

I když bývalý hráč Dukly v létě Slavii po pěti letech opustí, angažmá v Edenu jen nedohrává. V jarní části si připsal tři góly a dvě asistence, polepšil si na osm branek v ligovém ročníku a již po 21 kolech o dvě trefy překonal své sezonní maximum v české nejvyšší soutěži.

"Olie věděl, že poslední dva výkony od něj nebyly úplně dobré. Pomohla mu celá útočná čtveřice. Má skvělé nasazení. Dnes skvělý výkon, produktivita a zaujetí pro hru. Jsem rád, že tu ještě je, v létě nebude jednoduché ho nahradit," uvedl trenér Slavie Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci.

"Po sezoně sice odchází, ale jeho mentalita je skvělá. V každém utkání se maximálně vydá. Hodně pomáhá v napadání, je schopen tým svým běžeckým výkonem strhnout. Proti Slovácku se opět potvrdilo, jak je důležitý. Dal dva góly a spoustu toho naběhal. Jsem rád, že ho máme a že i přestože v létě odejde, tak pořád za Slavii maká na sto procent," doplnil Holeš.

Olayinka byl rád, že Slavia částečně napravila minulou remízu 1:1 v Teplicích a vede tabulku o dva body před Plzní: "V posledním zápase jsme remizovali v Teplicích, ale jako tým jsme na to dobře odpověděli. Vyhráli jsme, bylo vidět, jak do toho každý dal všechno. Jsem šťastný, že jsme vyhráli, ale už se musíme soustředit na další zápas."

Přehled zápasu Slavia – Slovácko