Chelsea opět ztratila, Fernándezova lahůdka byla málo. Součka o gól připravil ofsajd

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea opět ztratila, Fernándezova lahůdka byla málo. Součka o gól připravil ofsajd

Tomáš Souček se prosadil po standardní situaci, jeho spoluhráč Rice byl ale v ofsajdu.
Tomáš Souček se prosadil po standardní situaci, jeho spoluhráč Rice byl ale v ofsajdu.AFP
Chelsea nevyhráli již osmý soutěžní duel na hřišti soupeře v řadě, když ve 23. kole Premier League pouze remizovali s West Hamem 1:1. Do zápasu se zapojili i oba čeští reprezentanti, přičemž Tomáš Souček (27) mohl rozhodnout. Jeho trefu z 82. minuty mu však kvůli ofsajdu sebral videorozhodčí. Za Kladiváře tak regulérní gól vstřelil pouze bývalý hráč Blues Emerson (28). Hostům mohl po dalším zaváhání udělat radost alespoň fakt, že se jejich nejdražší zimní posila, Enzo Fernández (22), prezentovala brilantní asistencí na úvodní branku.

West Ham – Chelsea 1:1

Úvod zápasu nezastihl Kladiváře v optimální pohodě. První velkou šanci Rubena Loftuse-Cheeka ještě Lukasz Fabianski přežil, v 16. minutě už ale polský brankář kapituloval. Postaral se o to premiérovou trefou v dresu Blues Joao Félix, který s chladnou hlavou umístil placírkou do sítě měkoučký centr vyslaný Fernándezem.

Chelsea byla i nadále aktivnější, gólovou radost jí však hned dvakrát během první půle zkazil zdvižený praporek. Ve 28. minutě si pak připravil ojedinělou šanci i West Ham a naložil s ní znamenitě. Coufal vyslal z pravé strany do vápna načechraný míč, jenž dokázal Jarrod Bowen protečovat na zadní tyč, kde ho do brány svého bývalého zaměstnavatele uklidil Emerson.

Statistiky zápasu West Ham – Chelsea
Statistiky zápasu West Ham – ChelseaOpta by Stats Perform

Druhá půle začala herní převahou Chelsea. Ta se však po většinu času projevovala pouze v držení míče. Aktivní byl na pravé straně hřiště Reece James, jeho centry ale zvládala obrana Kladivářů odvracet. Atraktivita hry začala s přibývajícím časem opadat. Výjimku představoval centr z levé strany, který si v 75. minutě našel ve vápně Kai Havertz, avšak z dobré pozice prudkou hlavičku nasměroval mimo branku. Rozuzlení tak mohla přinést 82. minuta, kdy se prosadil Souček, nicméně uznání branky zabránil předchozí ofsajd spoluhráče.

Aktuální tabulka Premier League