West Ham konečně zabral a porazil Everton 2:0, Premier League nabídla čtyři remízy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

West Ham konečně zabral a porazil Everton 2:0, Premier League nabídla čtyři remízy

Aktualizováno
Jarrod Bowen se raduje z gólu West Hamu.
Jarrod Bowen se raduje z gólu West Hamu.AFP
Liverpool ve 21. kole Premier League remizoval na domácí půdě s Chelsea 0:0. Hosté přitom hned ve třetí minutě slavili vstřelenou branku Kaie Havertze (23), ta byla však po zásahu videorozhodčího odvolána. Ani ve zbytku utkání se žádný z týmů gólově neprosadil, což jen potvrdilo výkonnostní mizérii obou velkoklubů. Probudil se naopak West Ham, který díky dvěma gólům Jarroda Bowena (26) porazil Everton 2:0. Celý zápas v dresu Kladivářů odehrál Vladimír Coufal (30), Tomáš Souček (27) přišel na hřiště v 72. minutě.

Liverpool – Chelsea 0:0

Domácí zažívali tragický vstup do nového roku, když padli v dosavadních dvou ligových kláních, přičemž v nich inkasovali hned šest branek. Jejich londýnský soupeř rovněž neměl oslnivou formu. Z posledních čtyř zápasů vybojoval pouhé čtyři body. Trenér Graham Potter se navíc na Anfieldu musel stále obejít bez vykartovaného Joaa Félixe, jenž byl vyloučen při svém debutu na hřišti Fulhamu.

Hosté vstoupili do utkání velmi dobře, jelikož už ve třetí minutě po rohovém kopu otevřeli skóre. Gól Havertze ovšem nakonec VAR pro ofsajdové postavení dorážejícího Němce odvolal. Vzápětí mohli zasadit ránu vstřelenou brankou domácí, Cody Gakpo ale z dobré pozice mířil nad.

Oba týmy šance ke skórování měly.
Oba týmy šance ke skórování měly.Opta by Stats Perform

Ve 32. minutě přišlo další nebezpečí po standardce Chelsea, hlavou z bezprostřední blízkosti zakončoval Benoit Badiashile, avšak Alisson dokázal jeho pokus do protipohybu vyrazit. Nízké sebevědomí týmů potvrzovaly zejména problémy v rozehrávce na obou stranách, a do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

V 55. minutě přišla na plac hvězdná posila modrých Mudryk a jen o chvíli později ji mohl k zakončení pobídnout Hakim Ziyech. Alžířan ovšem chtěl svou individuální akci dokončit sám, po dobrém průniku však přišla tvrdá rána mířící nad břevno.

Pak už se předvedl i 22letý Ukrajinec, který ve vápně využil své mrštnosti a rychlého driblinku, tváří v tvář Alissonovi ale rozvlnil jen boční síť. V 83. minutě ještě málem přiřkl triumf Liverpoolu Trent Alexander-Arnold, jenž se dostal k zajímavé dorážce. Částečně odkrytou bránu ovšem ze složité pozice netrefil.

Bournemouth – Nottingham 1:1

Nottingham uhrál na půdě Bournemouthu bod za remízu 1:1. Dlouho to vypadalo, že domácí tým poprvé v novém roce zvítězí, jelikož videorozhodčí hostům v první půli neuznal gól kvůli ofsajdu a ještě v 83. minutě Cherries vedli o jednu branku. Poté ovšem přišel zásah Sama Surridge, který prodloužil ligovou sérii Forestu bez porážky již na čtyři klání. Zároveň to byla teprve třetí trefa svěřenců Steveho Coopera na hřištích soupeřů v letošním ročníku.

Leicester – Brighton 2:2

Leicester poprvé v sezoně získal alespoň bod v utkání, ve kterém jako první inkasoval, když remizoval s Brightonem 2:2. Skóre otevřel ve skvělé formě hrající Kaoru Mitoma nádhernou střelou zpoza vápna, Foxes ovšem ještě do přestávky srovnali zásluhou Marca Albrightona a ve druhém poločase zápas dokonce otočili. Racci však přece jen z King Power Stadium s prázdnou neodjeli, jelikož v 88. minutě jim bod zajistil střídající Evan Ferguson.

Southampton – Aston Villa 0:1

Aston Villa uspěla na hřišti posledního Southamptonu, kde nakonec zvítězila 1:0. Krátce po hodině hry nejprve propukli v nadšení fanoušci domácích, branku Jamese Warda-Prowse ale kvůli faulu odvolal rozhodčí po konzultaci s videem. Poměrně dlouhým přezkumem musela projít i trefa Ollieho Watkinse na druhé straně, v tomto případě ale k žádnému provinění nedošlo, a hosté se tak mohli radovat z triumfu.

West Ham – Everton 2:0

West Ham si poradil s dalším týmem snažícím se opustit sestupové pozice, když doma porazili Everton 2:0. Oba zásahy londýnského celku obstaral již v prvním dějství Jarrod Bowen, a zajistil tak pro The Hammers veledůležité tři body. Na druhé straně svěřenci Franka Lamparda přidělali svému trenérovi další vrásky na čele. V posledních pěti ligových duelech totiž inkasovali 10 branek, což je za tento časový úsek nejvíce ze všech týmů v soutěži.

West Ham si vytvořil více brankových příležitostí.
West Ham si vytvořil více brankových příležitostí.Opta by Stats Perform

Crystal Palace – Newcastle 0:0

Ačkoliv si favorizovaní hosté drželi po většinu klání převahu jak v držení míče, tak ve vytváření střeleckých příležitostí, vítězné trefy se nakonec nedočkal. Pro jedno z největších překvapení letošního ročníku šlo už o třetí bezbrankovou remízu z posledních čtyř duelů. Tím alespoň hosté potvrdili nejlepší obranu v celé soutěži, která již 16. ligových zápasů v řadě neinkasovala v prvním poločase. To se naposledy povedlo Liverpoolu v roce 2002.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport