Conte po vypadnutí Tottenhamu: Mám smlouvu do léta, ale možná mě pošlou pryč dřív

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Conte po vypadnutí Tottenhamu: Mám smlouvu do léta, ale možná mě pošlou pryč dřív

Conte nemohl být s výkonem proti AC spokojený
Conte nemohl být s výkonem proti AC spokojenýReuters
Neradostná bilance Antonia Conteho (53) v Lize mistrů pokračuje. Jeho Tottenham po středeční domácí bezbrankové remíze 0:0 s AC Milán opouští slavnou soutěž už v osmifinále. Italský kouč z šesti účastí v Lize mistrů s Juventusem, Interem Milán, Chelsea a Tottenhamem jen jednou dokázal projít přes první kolo vyřazovacích soubojů. Ve světle neúspěchu se začíná řešit jeho budoucnost u Spurs, smlouva mu končí na konci sezony. "Myslím, že situace je velmi jasná. Vždycky říkám to samé, že potřebujeme čas a trpělivost," řekl Conte po zápase.

Tottenham vstupoval do zápasu s jednobrankovým mankem z prvního zápasu. Defenzivu AC ale v odvetě nijak zvlášť neohrozil a po výsledku 0:0 se z Ligy mistrů odporoučel za pískotu fanoušků, kterým dochází trpělivost.

Conte se vrátil na lavičku poté, co vynechal poslední čtyři zápasy po operaci žlučníku, ale během mrazivé londýnské noci byl ve stejném útlumu jako jeho tým. A protože mu v červnu končí smlouva, středeční porážka vypadala jako začátek konce jedné éry, i když jeho tým stále bojuje o umístění v první čtyřce Premier League.

Zda Conte zůstane i po zbytek sezony, není jisté, soudě podle jeho vyjádření pro italský Amazon Prime. "Pokračuji v práci, mám smlouvu s Tottenhamem a tu respektuji. Na konci sezony dojde k hodnocení s klubem tím nejklidnějším způsobem," řekl.

"Uvidíme, jak sezona skončí. Možná mě pošlou pryč ještě dřív. Možná byla očekávání větší, mohou být zklamaní. Pro trenéra je důležité snažit se pracovat a zvedat laťku. Letos se ji snažíme zvednout."

Conte se snažil mluvit o vypadnutí Tottenhamu v osmifinále jako o pokroku, Spurs totiž v minulé sezoně hráli jen třetí nejprestižnější evropskou soutěž.

"Loni jsme hráli Konferenční ligu a nebyli jsme schopni postoupit ze skupinové fáze. Nyní jsme udělali krok vpřed, ale to nestačí, a pokud chceme být konkurenceschopní. Musíme bojovat," řekl. 

Tottenham prožívá ofenzivní sucho, už ve třech zápasech v řadě nedokázal vstřelit gól. V FA Cupu prohrál s druholigovým Sheffieldem United, v Premier League s Wolverhamptonem a nyní sotva vzdoroval AC Milán.

Na tiskové konferenci Conte řekl, že je mu fanoušků líto, ale že klub musí jít "krok za krokem".

"Myslím, že situace je velmi jasná. Vždycky říkám to samé, že potřebujeme čas a trpělivost. Nemáme pevné základy, abychom mohli bojovat a vyhrávat," řekl Conte, který v minulé sezoně vytáhl Tottenham na čtvrté místo Premier League.

"Nemůžeme dělat zázraky. Chápu, že fanoušci ztrácejí trpělivost, protože Tottenham už dlouho nic nevyhrál," dodal. "Fanoušků je mi opravdu líto, ale výhru si vymyslet nemůžeme. Je důležité to vědět. Musíme budovat krok za krokem."