Crosby a Ovečkin? Je to jako hrát NHL na Playstationu, vykládal nadšený Slafkovský

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Crosby a Ovečkin? Je to jako hrát NHL na Playstationu, vykládal nadšený Slafkovský
Juraj Slafkovský v utkání proti Pittsburgh Penguins.
Juraj Slafkovský v utkání proti Pittsburgh Penguins.Profimedia
Slovenský hokejista a poslední jednička draftu NHL Juraj Slafkovský (18) stále čeká na to, až se výrazněji prosadí v týmu Montreal Canadiens, kterému od července patří. Aktuálně je jeho hlavní prioritou udržet se v prvním týmu.

Ve čtyřech dosud odehraných zápasech Montrealu nezískal Slafkovský ani bod a průměrně hrál jen 10 minut a 41 sekund. To je mimochodem nejméně ze všech hráčů Canadiens. Ale bronzový medailista ze ZOH v Pekingu už v podobné situaci byl i v minulém ročníku, kdy bojoval o více prostoru ve finské nejvyšší soutěži.

"Měl jsem před sebou podobnou výzvu už v TPS Turku, ale pořád jsem se na sobě snažil pracovat a věřil, že to bude lepší. Teď tedy dál bojuji o svoje místo, a když se zlepším, myslím, že získám víc času na ledě," řekl forvard.

Odchovanec Košic už o svých výkonech hovořil také s trenérem Martinem St.Louisem a probírali hlavně to, jak vylepšit hru. Nový kapitán mužstva Nick Suzuki, který je jen o pět let starší, slovenského útočníka hájí. Prý je na sebe občas příliš tvrdý.

"Já jen prostě rád vyhrávám a vždycky chci být nejlepší. Takovou mám mentalitu. Ale je fakt, že někdy bych potřeboval řešit věci spíš s klidnou hlavou," myslí si Slafkovský.

Nicméně start zámořské kariéry si užívá plnými doušky. "Nedávno jsem volal kamarádům, že večer hraju proti Sidneymu Crosbymu a předtím zase proti Alexandru Ovečkinovi. Pořád to je pro mě sen, jako hrát NHL na playstationu. Užívám si každou vteřinu na ledě," dodal.

Další zápas čeká Montreal v noci na pátek proti Arizoně. Získá nadějný hokejista svůj první bod v NHL?