Čtvrtfinálová osmička je úplná. Dynamo v poháru porazilo Hradec a půjde na Brno

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Čtvrtfinálová osmička je úplná. Dynamo v poháru porazilo Hradec a půjde na Brno
Českobudějovčtí slaví postup v MOL Cupu přes Hradec.
Českobudějovčtí slaví postup v MOL Cupu přes Hradec.
SK Dynamo České Budějovice
České Budějovice zvítězily v osmifinále MOL Cupu na vlastním hřišti nad Hradcem Králové 2:0. O triumfu nad Votroky rozhodl již v 18. minutě svým druhým soutěžním gólem v dresu Dynama Jakub Matoušek (24) a ještě do poločasu na něj navázal dokonce premiérovou trefou za domácí tým Quadri Adediran (22). Víkendovým skalpem Plzně posílení hosté tak nedokázali zopakovat úspěšnou loňskou jízdu soutěží, jež se zastavila až mezi nejlepšími čtyřmi.

České Budějovice –⁠ Hradec Králové 2:0

Právě nejlepší ligový střelec hostů se ocitl v první příležitosti, když mu míč do vápna posunul Petr Pudhorocký, zakončení šajtlí ale bezpečně zkrotil brankář Dávid Šípoš. Skóre se poprvé měnilo v 18. minutě a radovali se domácí. Jakub Hora poslal diagonálou balon na levou stran k Martinu Sladkému, ten ho z voleje okamžitě vrátil do vápna a tam i přes podklouznutí výtečně zamířil Matoušek.

Ve hře Jihočechů byl hodně vidět kdysi opěvovaný talent Nicolas Penner, syn bývalého fotbalisty s nezapomenutelným účesem. Když se však před koncem první půle dostal ke střele z hranice vápna, úplně minul bránu. Jen chvíli poté Hora zahrával roh, po němž se míč odrazil k Adediranovi a zimní posila z Dukly z bezprostřední blízkosti zvýšila vedení domácích.

Jedním z nejaktivnějších mužů druhé půle byl čtvrtý rozhodčí, jenž zvedal světelnou tabuli při četných střídáních. Hostující kouč Koubek například hned o přestávce poslal na trávník tři nové tváře, nicméně na obrazu hry to prakticky nic nezměnilo.

Domácí bez potíží kontrolovali průběh zápasu, svůj náskok navíc mohli navýšit po akci Lukáše Čmelíka z pravé strany, Michal Škoda ale po Slovákově centru trefil pouze tyč. V samém závěru pak selhal ve vyložené šanci také jiný matador, a to hradecký Jakub Rada.