Čtyři nuly, deset bodů a historický postup. Je to sen, zářil brankář Brugg Mignolet

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Čtyři nuly, deset bodů a historický postup. Je to sen, zářil brankář Brugg Mignolet
Simon Mignolet v aktuálním ročníku LM ještě neinkasoval.
Simon Mignolet v aktuálním ročníku LM ještě neinkasoval.Profimedia
Fotbalisté Brugg se ve středu večer zapsali do historie, když poprvé prošli do osmifinále Ligy mistrů. Senzační postup ze skupiny B stvrdili už ve 4. kole skupinové fáze bezbrankovou remízou na hřišti Atlética Madrid. Vynikající výkon opět předvedl gólman Simon Mignolet (34), jenž dosud v soutěži neinkasoval. Podle belgického reprezentanta mohou Bruggy pomýšlet na úspěch i v play off.

"Tohle je sen. Bojovali jsme dnes až do konce a konečně se nám to podařilo. V minulých letech jsme takové štěstí neměli, ale letos jsme cítili, že to konečně prolomíme," řekl Mignolet na tiskové konferenci po zápase.

Belgický gólman čelil ve středu 20 střelám hráčů Atlética, na bránu jich šlo devět. Mignolet si v dvojzápase s madridským celkem připsal dohromady 14 zákroků bez inkasované branky, což je proti jednomu soupeři rekord Ligy mistrů.

Tabulky Ligy mistrů

"Mám radost, že jsem mohl týmu takovým způsobem pomoct. O čistých kontech jsem ani nepřemýšlel, ale je to samozřejmě příjemný bonus," radoval se bývalý hráč Liverpoolu, jenž byl jako náhradník u triumfu "Reds" v milionářské soutěži v sezoně 2018/19.

Bruggy navázaly na počin Gentu z ročníku 2015/16 a postoupily do osmifinále jako druhý belgický klub. "Už se nevnímáme jako nějaký tým, který do Ligy mistrů nepatři. Naopak se díváme ještě dál, chceme se chopit příležitosti," řekl trenér Carl Hoefkens. "Náš příběh ještě nekončí. Uvidíme, kam až dokážeme dojít," přidal Mignolet.