Dahoud reprezentovat Sýrii nebude. Profesionál potřebuje odpovídající podmínky, vysvětloval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dahoud reprezentovat Sýrii nebude. Profesionál potřebuje odpovídající podmínky, vysvětloval
Mahmoud Dahoud obléká dres Stuttgartu.
Mahmoud Dahoud obléká dres Stuttgartu.Profimedia
Před pár týdny se Mahmoud Dahoud rozhodl upřednostnit Sýrii před Německem. Střední záložník ale za asijskou reprezentaci neodehrál jediný soutěžní zápas. Syrský fotbalový svaz oznámil, že Dahoud před kvalifikačním zápasem o MS 2026 opustil tým.

Dahoud vyrostl v Německu a naše západní sousedy pravidelně reprezentoval i v mládežnických kategoriích. V seniorském týmu ale odehrál pouze dvě utkání v roce 2020. Další pozvánky ho míjely a rodák ze syrské Amudy se tak rozhodl pro reprezentaci země svého původu.

"Vyrostl jsem v Německu, strávil jsem zde celý život a byl jsem hrdý na to, že mohu hrát v mládežnických národních týmech a seniorské reprezentaci. Německo je můj domov. Sýrie je ale zemí původu mé rodiny a nakonec také mou rodnou zemí. Od své rodiny jsem se naučil, jaké privilegium je pro nás žít v Německu a jak důležité je zároveň přinášet radost lidem v Sýrii,” uvedl před několika týdny pro německou mutaci televize Sky Sports.

Na prvním srazu si záložník Stuttgartu nejspíš uvědomil, že lidé v Sýrii tolik radosti nepotřebují. Od týmu se odpojil ještě před prvním zápasem a jeho pokračování v reprezentaci je nejisté.

"Jako zkušený profesionál vím, že potřebuji odpovídající podmínky k tomu, abych za svou zemi a tým mohl na hřišti odevzdat maximum. Špičkový fotbal funguje na specifických principech, které je potřeba znát, respektovat a naplňovat. Když se tyto principy neplní a druhá strana odmítá splnit to, co slíbila, musíte ustoupit. Já se proto rozhodl nedělat problémy a tým jsem opustil," napsal Dahoud v příspěvku na Facebooku.

Vše v prohlášení potvrdil i Syrský fotbalový svaz. "Nebyli jsme schopni plnit Dahoudovy nároky. Požadavky, které nám zaslal jeho agent, by mohly ovlivnit soudržnost národního týmu.”

Kmenový hráč Brightonu nestihl za svou rodnou zemi odehrát jediný zápas. I bez něj si ale Syřané jednoznačně poradili s Myanmarem, který v úterý porazili 7:0.