Japonsko vyřadilo Bahrajn, čtvrtfinále mistrovství Asie si zajistil i Írán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Japonsko vyřadilo Bahrajn, čtvrtfinále mistrovství Asie si zajistil i Írán
Japonci s Bahrajnem poradili 3:1.
Japonci s Bahrajnem poradili 3:1.Profimedia
Japonští fotbalisté postoupili do čtvrtfinále mistrovství Asie. V Kataru porazili 3:1 Bahrajn s mladoboleslavským útočníkem Júsufem Hilálem. V další fázi turnaje se Japonci v sobotu utkají s Íránem, který ve druhém středečním osmifinále udolal Sýrii na penalty po výsledku 1:1.

Bahrajn – Japonsko 1:3

Držitele rekordních čtyř asijských titulů v Dauhá poslal do vedení po půl hodině hry Doan, druhou japonskou branku přidal ve 49. minutě Kubo. Bahrajn zdramatizoval duel díky vlastnímu gólu brankáře Suzukiho, ale poslední slovo měl v 64. minutě Ueda. Hilál, jenž ve skupině skóroval proti Jordánsku, se tentokrát do statistik zapsal pouze žlutou kartou.

Írán – Sýrie 2:1pen

Favorizovaní Íránci v Dauhá otevřeli skóre ve 34. minutě, na Taremího proměněnou penaltu však odpověděl v 64. minutě Khribin dalším gólem z pokutového kopu. Trojnásobní mistři Asie měli velký tlak, ale těsně před koncem normální hrací doby byl útočník Taremí z Porta vyloučen po druhé žluté kartě. Syřané v prodloužení početní výhodu nevyužili a v penaltovém rozstřelu jednou neuspěli, zatímco Íránci proměnili všechny svoje pokusy.

Výsledky mistrovství Asie