Další argentinský fotbalista obdržel výhružný vzkaz. Di Maríovu rodinu ohrožují drogové kartely

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další argentinský fotbalista obdržel výhružný vzkaz. Di Maríovu rodinu ohrožují drogové kartely
Di María je v současné době hráčem portugalské Benfiky.
Di María je v současné době hráčem portugalské Benfiky.Reuters
Poblíž domu rodiny argentinského reprezentanta Ángela Di Maríi (36) na předměstí Rosaria někdo zanechal v pondělí brzy ráno cedule s výhrůžkami. Informovala o tom místní média v souvislosti s vlnou násilí spojeného s drogami, která sužuje město, z nějž pochází i Lionel Messi (36).

Di María není první argentinskou hvězdou, která se dočkala výhružných vzkazů. Podobné byly loni adresovány také kapitánovi reprezentace jihoamerické země Messimu. Pondělní incident se stal jen týden poté, co hráč lisabonské Benfiky prohlásil, že by rád ukončil kariéru v klubu Rosario Central, který ho vychoval.

"Řekni svému synovi Ángelovi, aby se do Rosaria nevracel, protože jinak někoho z rodiny zabijeme," zněl jeden ze vzkazů podle zpravodajského portálu Infobae, který se odvolává na policejní zdroje.

"Ani Pullaro tě neochrání," stálo dále ve výhružce odkazující na guvernéra provincie Maximiliana Pullaro. "Nenecháváme papírové vzkazy. Necháváme za sebou kulky a mrtvé lidi."

Motivace výhrůžek však podle médií zůstává nejasná, policie nemůže zavrhnout žádnou z možných vyšetřovacích linií. Na e-mail Reuters, v němž agentura žádala o komentář, policie bezprostředně neodpověděla.

Před soukromou čtvrtí, kde Di María obvykle pobývá, zanechalo v pondělí brzy ráno auto ceduli se vzkazem adresovaným jeho rodině, uvedla média. Bývalého hráče Realu Madrid, Manchesteru United nebo Paris Saint-Germain čeká v úterý mezinárodní přátelské utkání proti Kostarice, ve kterém podle slov argentinského manažera Lionela Scaloniho nastoupí.

"Di María ví, že má naši plnou podporu ve všem, co potřebuje. Důležité je, že si zahraje, to ho trochu uvolní," uvedl trenér na předzápasové tiskové konferenci.

Rosario, jedno ze světových přístavních center, je zaplaveno násilím, protože zlákalo skupiny obchodníků s drogami. Podle odborníků je jedním z odbytišť, odkud jsou drogy distribuovány do jiných zemí.

Minulý týden argentinská vláda oznámila, že zašle Kongresu návrh zákona, který umožní ozbrojeným silám zasahovat do vnitrostátních bezpečnostních operací v boji proti obchodu s drogami a kriminalitě v Rosariu.