Valladolid utnul sérii Realu Sociedad. Mallorca vyloupila Mestallu, slaví i Real

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Valladolid utnul sérii Realu Sociedad. Mallorca vyloupila Mestallu, slaví i Real

Aktualizováno
Hráči Vallecana slaví jeden z pěti gólů v síti Cádizu.
Hráči Vallecana slaví jeden z pěti gólů v síti Cádizu.AFP
Pět ligových zápasů trvala vítězná série Realu Sociedad. V 11. kole La Ligy ji překvapivě ukončil Valladolid, jenž doma zvítězil 1:0 a probránil se ke čtvrté výhře v sezoně. Z výhry se radovali také fotbalisté Vallecana, kteří vysokým vítězstvím 5:1 utnuli pětizápasovou bodovou sérii Cádizu. Rayu ke střelecké explozi pomohla nedisciplinovanost soupeře, který vyfasoval dvě červené karty. Mallorca překvapivě veze všechny body z Valencie a na Santiago Bernabéu zlomil odpor Sevilly až střídající Lucas Vázquez.

Výhru Valladolidu zařídil v 16. minutě z protiútoku Sergio León, jenž vstřelil již pátý gól v sezoně. Baskové měli prakticky celé utkání míč u svých nohou, ale přes kompaktní obranu domácích cestu k brance nenašli a poprvé od poloviny září pocítili hořkost porážky. Valladolid zvítězil podruhé za sebou a v neúplné tabulce se posunul na 11. příčku.

Statistiky utkání Valladolid – Real Sociedad

Vallecano přetavilo územní převahu v gólové vyústění na konci prvního poločasu, kdy se trefili Isi Palazon a Alvaro Garcia. Hosté se navíc museli vypořádat se dvěma vyloučeními – ještě před pauzou obdržel přímou červenou kartu po faulu Iza Carcelén a v 61. minutě ho následoval Rubén Alcaraz. Piráti tak po čtyřech remízách v řadě padli a zůstali na 19. příčce La Ligy.

Statistiky utkání Vallecano – Cádiz

Mallorca překvapila favorizovanou Valencii a na jejím zvítězila 2:1. Aktivněji se na slavné Mestalle prezentovali domácí, nicméně zápas se po proměněných penaltách Edinsona CavanihoVedata Muriqiho blížil k remíze. Tři body však nakonec ostrovnímu celku zařídil v 83. minutě Kang-in Lee. Ačkoliv šlo pro hosty o velmi důležitý gól, Korejec ho příliš neslavil, jelikož dres Netopýrů oblékal od svých 10 let až do loňského srpna.

Statistiky utkání Valencia – Mallorca

Real Madrid si připsal již 10. ligové vítězství v sezoně, když na svém stadionu porazil Sevillu 3:1. Tříbodový zisk se ovšem nerodil snadno, když ještě čtvrt hodiny před koncem svítil na ukazateli skóre vyrovnaný stav. V 79. minutě se ale povedlo vstřelit rozhodující branku Vázquezozovi. Španělský univerzál, který již několik let plní roli nedocenitelného žolíka, přitom na hřiště naskočil do hry jen chvíli předtím.

Statistiky utkání Real Madrid – Sevilla

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyFlashscore