Divokou přestřelku ovládlo Ajaccio. Souboj celků z opačných pólů tabulky zvládlo Lens

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Divokou přestřelku ovládlo Ajaccio. Souboj celků z opačných pólů tabulky zvládlo Lens
Aktualizováno
Youcef Belaïli z Ajaccia proměnil v zápase se Štrasburkem dvě ze tří penalt.
Youcef Belaïli z Ajaccia proměnil v zápase se Štrasburkem dvě ze tří penalt.AFP
Ajaccio předvedlo ve 14. kole francouzské Ligue 1 fantastickou otočku a porazilo na domácím trávníku Štrasburk 4:2. Všech šest branek přitom padlo již v prvním poločase. Nejvýraznější osobou se stal domácí Youcef Belaïli (30), jenž proměnil dvě ze tří penalt a u jednoho přesného zásahu asistoval. V utkání druhého s posledním dle očekávání uspělo Lens.

Už v šesté minutě předvedl fotbalovou parádu hostující Jean-Ricner Bellegarde, jenž se ujal exekuce přímého kopu a proměnil ho. Netrvalo dlouho a Alsasané své vedení navýšili. Tentokrát se činil ostřílený kanonýr Kévin Gameiro, když po dlouhé přihrávce náramně přeloboval brankáře. Po půlhodině hry byla k vidění další zajímavá akce.

Jeden z obránců Štrasburku zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a nařízenou penaltu proměnil Belaïli. Matz Sels se ani nevzpamatoval a míč musel lovit z vlastní sítě znovu. Po centru si zpracoval balon Mounaïm El Idrissy a z otočky trefil levou šibenici. Aby toho nebylo málo, ve 40. minutě rozhodčí nařídil další pokutový kop pro Ajaccio. Opět se k němu postavil Belaïli a rozjásal domácí fanoušky. V nastavení pak přidal ještě jednu trefu Riad Nouri, jenž hlavičkoval do protipohybu Selse.

Druhá polovina měla poněkud pomalejší rozjezd. I tak se diváci nenudili. Po faulu v šestnáctce zahrával další penaltu Belaïli. Alžírský útočník ale hattrick odmítl a z 11 metrů ani netrefil branku. Utkání pokračovalo i nadále ve stejném tempu. Štrasburk neměl proti obrannému bloku Ajaccia šanci. To se mohlo změnit v 80. minutě, protože Clément Vidal nedovoleně zastavil protiútok soupeře a od hlavního sudího obdržel červenou kartu. Korsičané však i nadále bezchybně bránili a žádný přesný zásah hostům už nedovolili.

Detail utkání Ajaccio – Štrasburk 4:2

Druhý sobotní zápas zvládli lépe hráči Lens, kteří vyhráli na půdě posledního Angers 2:1. Čtvrtým triumfem v řadě tak potvrdili skvělou formu, která je provází od začátku letošního ročníku. Vítězná branka zápasu byla na západu Francie k vidění až po změně stran, jejím autorem se stal Facundo Medina. Naopak domácí protáhli nelichotivou šňůru porážek již na šest duelů.

Detail utkání Angers – Lens 1:2

Aktuální tabulka Ligue 1
Aktuální tabulka Ligue 1Flashscore