Djokovič má po Laver Cupu problémy se zápěstím: Sobotní zápasy si vybraly svou daň

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič má po Laver Cupu problémy se zápěstím: Sobotní zápasy si vybraly svou daň
Novak Djokovič má po Laver Cupu problémy se zápěstím.
Novak Djokovič má po Laver Cupu problémy se zápěstím.
Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (35) přiznal, že ho během Laver Cupu omezovaly problémy se zápěstím. V sobotním programu v Londýně sice dokázal pro tým Evropy zabodovat výhrami ve dvouhře i čtyřhře, v neděli ale nečekaně prohrál s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem (22) a Výběr světa po obratu slavil premiérové vítězství v exhibiční soutěži.

Vítěz 21 grandslamových titulů připustil, že potíže mohly pramenit z dlouhé turnajové pauzy. Djokovič musel vynechat sezonu na amerických betonech, protože bez očkování proti koronaviru nemohl přicestovat do USA. Přišel i o závěrečný grandslam sezony US Open a na Laver Cupu se představil poprvé od červencového triumfu ve Wimbledonu.

"Abych byl upřímný, zápěstí mě trápilo posledních čtyři pět dní. Měl jsem to pod kontrolou, ale dva zápasy v sobotu si patrně vybraly svou daň. Dneska (v neděli) to nebylo snadné, nemohl jsem podávat tak rychle nebo přesně, jak bych chtěl. To ovlivnilo celý zápas," uvedl po porážce s Augerem-Aliassimem.

Statistiky Laver Cupu

Nyní doufá, že potíže, které mohlo způsobit přetížení, zase rychle odezní. "Mohlo to být tím, že jsem tři měsíce pořádně nehrál v kombinaci s podmínkami tady, kde byly míče hodně velké a pomalé. Musíte pořád hodně pracovat zápěstím a možná proto mě to začalo bolet," řekl.

Jako hlavní cíl pro závěr sezony si Djokovič stanovil start na Turnaji mistrů. Tento týden by se měl představit v Tel Avivu, poté v Kazachstánu a na konci října na Masters v Paříži. Díky wimbledonskému triumfu má místo na závěrečném elitním turnaji pro osmičku nejlepších hráčů sezony jistou, pokud bude v elitní dvacítce v žebříčku ATP. Aktuálně klesl na sedmou příčku, v pořadí sezony je až patnáctý. Jistotu startu v Turíně mají na základě letošního pořadí Španělé Carlos Alcaraz a Rafael Nadal.