Real proti oslabenému Atlétiku zachraňoval bod. Mallorca znovu ztroskotala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real proti oslabenému Atlétiku zachraňoval bod. Mallorca znovu ztroskotala
Aktualizováno
Álvaro Rodríguez v závěru madridského derby srovnal hlavou na konečných 1:1.
Álvaro Rodríguez v závěru madridského derby srovnal hlavou na konečných 1:1.AFP
Real Madrid remizoval ve 23. kole La Ligy v derby s Atlétikem 1:1. Ačkoli měl územní převahu a soupeř navíc od 64. minuty hrál v oslabení, z úvodní trefy se těšili hosté. Prosadil se Uruguayec José María Giménez, jenž ve vzdušném souboji předčil krajana Álvara Rodrígueze. Ten o pár minut později srovnal, když se rovněž prosadil hlavičkou. Espanyol zvítězil nad Mallorkou 2:1 a před vlastním publikem s ní neprohrál již 12 let. O jeho druhou výhru v řadě se postaral dvěma zásahy Martin Braithwaite, který sedmi góly v tomto ročníku překonal své sezonní maximum v La Lize. Důležitou výhru v boji o záchranu zaznamenal Cádiz, Vallecano porazil 1:0. Valencia přetlačila Real Sociedad 1:0.

Espanyol – Mallorca 2:1

V úvodu zápasu měli navrch hosté, jen těsně vedle levé tyče mířili ze střední vzdálenosti záložníci v rumělkových dresech Dani Rodríguez a Kang-In Lee. Ve 22. minutě ale na druhé straně chyboval gólman Predrag Rajkovič, jehož přihrávku zachytil Aleix Vidal a naservíroval míč před bránu. Číhající Braithwaite si pohlídal ofsajd a poslal Espanyol do vedení. Ve 34. minutě mohli jít domácí zničehonic do dvoubrankového vedení, odražený balon však Javi Puado usměrnil nad břevno. Před pauzou tak přišlo vyrovnání. Muriqi opět prokázal cit pro zakončení, když zpoza vápna pohledně zakroutil balon na vzdálenější tyč.

Statistiky zápasu Espanyol – Mallorca
Statistiky zápasu Espanyol – MallorcaLivesport

Na začátku druhé půle si domácí rychle vzali vedení zpět. A byl to znovu Braithwaite, který křížnou přízemní ranou rozvlnil síť, a připsal si tak svou sedmou ligovou trefu v sezoně. V 59. minutě mohl dánský reprezentant zkompletovat hattrick, povedený náběh na přední tyč ale nedokázal zakončit přesnou střelou. Následně přišel ofenzivní nápor hostů, v 70. minutě jen dobrý zákrok Fernanda Pacheca zabránil tomu, aby střídající Ángel Rodríguez srovnal. Ani závěrečný tlak tak Mallorce první body venku v tomto roce nepřinesl.

Cádiz – Rayo Vallecano 1:0

První půle toho moc zajímavého nepřinesla. V přístavním městě na jihu Španělska se bojovalo o každý balon, a do šancí se tak ani jeden z týmů dlouho nedostával. Ve 23. minutě sice dostali hráči Vallecana míč za brankovou čáru, gól byl ale videorozhodčím pro ofsajd odvolán. V závěru poločasu měl ještě nadějnou příležitost útočník hostů Sergio Camello, zpoza vápna však nedokázal zakroutit balon mezi tři tyče. Ve druhém dějství se přihlásil o slovo konečně také útok domácích.

Statistiky zápasu Cádiz – Vallecano
Statistiky zápasu Cádiz – VallecanoOpta by Stats Perform

Do úniku se dostal Sergio Guardiola, ale Stole Dimitrievski dokázal přízemní pokus bývalého hráče Vallecana vystihnout. V 74. minutě už ale Guardiola svého někdejšího spoluhráče překonal a střelou na přední tyč poslal Cádiz do vedení. Hosté ani přes závěrečný svou působivou šňůru venkovní neporazitelnosti neprodloužili, v nastavení byl naopak ještě vyloučen stoper Raya Alejandro Catena. Cádiz neprohrál deváté domácí ligové utkání v řadě a ze sestupových vod se vyhoupla na 14. příčku. Rayo se naopak po čtyřech kláních bez prohry muselo smířit s nulovým bodovým ziskem.

Real Madrid – Atlético 1:1

První rozruch vzbudil na konci deváté minuty domácí Marco Asensio, jeho štiplavou střelu z dálky však s obtížemi zkrotil Jan Oblak. Zhruba po 20 minutách hry nastal nepříjemný moment, kdy po jednom ze soubojů utržil nepříjemné zranění kolene Reinildo Mandava a bek z Mosambiku nakonec musel opustit hřiště na nosítkách. Bílý balet držel v průběhu první půle míč na svých kopačkách, s postupem času pro něj ovšem bylo stále obtížnější s ním něco vymyslet v okolí soupeřovy branky. V kombinaci s velkou pasivitou Los Colchoneros se tak do šaten logicky šlo za bezgólového stavu.

Statistiky zápasu Real Madrid – Atlético
Statistiky zápasu Real Madrid – AtléticoOpta by Stats Perform

Deštěm skrápěný trávník madridského stadionu nenahrával ofenzivním akcím ani po změně stran. Světlou výjimkou byla až po hodině hry slušná střela Antoina Griezmanna, i ta ovšem skončila těsně vedle pravé tyče. Pořádný rozruch způsobil až o několik minut později Ángel Correa, jenž se v přerušené hře velmi nesportovně ohnal loktem po Antoniovi Rüdigerovi a rozhodčí neváhal ukázat argentinskému záložníkovi červenou kartu.

Tato situace ovšem paradoxně nakopla právě oslabené Atlético, což se v 78. minutě projevilo také ve skóre. Na povedený Griezmannův centr si skvěle naskočil Giménez a hlavou otevřel skóre duelu. Netrvalo to však dlouho a bylo srovnáno. Pět minut před koncem základní hrací doby se pověsil do vzduchu Rodríguez a razantní hlavičkou proměnil svůj druhý ligový start v první přesný zásah.

Valencia – Real Sociedad 1:0

Začátek utkání byl od obou mužstev velmi opatrný, a diváci tak během úvodní půlhodiny viděli v akci především defenzivy. Zmar útočníků podtrhl ve 40. minutě hostující stoper Igor Zubeldia, jenž si srazil křižnou přihrávku soupeře do vlastní sítě. Ovšem pokud by se nesnažil zasáhnout, nejspíš by místo něj skóroval forvard Valencie Hugo Duro, jenž číhal v ideální pozici na hranici malého vápna.

Statistiky zápasu Valencia – Real Sociedad
Statistiky zápasu Valencia – Real SociedadOpta by Stats Perform

Fanoušci domácího celku se krátce po návratu z kabin radovali z nařízené penalty. Tu však nakonec odvolal videorozhodčí, jelikož si faulovaný Duro zahrál při pádu spíše na hereckou hvězdu, nežli na tu fotbalovou. Záznam duelu by ovšem na filmových plátnech rozhodně neobstál, jelikož v něm i během druhého dějství chyběly zajímavější akce. Pouze přízemní střela domácího forvarda Samuela Lina ze 79. minuty mohla diváky zvednout ze sedaček, jelikož rozezvučela levou tyč.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport