Doudera si v 500. zápase za Třinec užil výhru na ledě mateřského Kladna

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Doudera si v 500. zápase za Třinec užil výhru na ledě mateřského Kladna

Milan Doudera se jubilejní start za Oceláře připsal v Kladně, odkud do Třince přestoupil.
Milan Doudera se jubilejní start za Oceláře připsal v Kladně, odkud do Třince přestoupil.Profimedia
Po jubilejním 500. extraligovém zápasu v dresu Třince si Milan Doudera (29) užíval radost z výhry na ledě mateřského Kladna 2:1. Trojnásobný šampion s Oceláři měl o to větší radost, že Slezané po nepodařeném vstupu do sezony podruhé za sebou vyhráli.

"Je to pěkné číslo. Když jsem před osmi lety do Třince přicházel, ani jsem si nedokázal představit, že vydržím tak dlouho. Jsem za to vděčný celé organizaci a spoluhráčům. Je neuvěřitelné, jaké obrovské úspěchy jsme posbírali. Tři mistrovské tituly si nikdo z nás nedokázal představit, někdo to možná docení až s odstupem času. Je radost hrát v Třinci," povídal Doudera novinářům.

Byl rád, že se jubilea dočkal v Kladně, odkud do Třince zamířil. "Říkal jsem si, že líp už to vyjít nemohlo. Fakt super. Manželka sice zůstala doma se synem, na hokej v Kladně ale přišla rodina z mé strany i z té manželčiny. Každý žijeme na druhém konci republiky, nemáme moc času se vídat, takže jsem rád za tuhle šanci se vidět," podotkl bek, který za Kladno v extralize odehrál 88 utkání.

Na památku si ze zápasu ale nic neschoval. "Vůbec jsem to neřešil. Uvidíme, jak se k tomu postaví vedení, jestli mi třeba nechají něco udělat. Ale mě spíš těší, že načínám v Třinci už devátou sezonu v řadě. Nároky tu jsou obrovské a za ty roky se kolem mě prostřídalo obrovské množství spoluhráčů. Já ale vydržel, čehož si cením. Snad odvádím dobrou práci, moje výkonnostní křivka je furt stejná a vedení je se mnou spokojené. Hlavně ale musím zůstat pokorný," uvedl.

V 17. minutě po jeho zaváhání Třinec inkasoval a Kladno po akci Matyáše Filipa a gólu Jakuba Klepiše získalo vedení 1:0. "Na modré čáře mi odskočil puk a pak už bylo všechno špatně. Ten gól jde na můj vrub, ale jsem rád, že nás to nepoložilo," podotkl Doudera.

Oceláři, kteří do soutěže vstoupili čtyřmi porážkami, se radovali z druhého vítězství za sebou. "Jsme spokojení s vítězstvím, ale s předvedenou hrou úplně ne. Půlku zápasu jsme se hledali a můžeme být rádi, že Kladno nevyužilo šance a neodskočilo do většího brankového rozdílu, protože bylo lepší. Po druhé třetině jsme si k tomu něco řekli a třetí jsme začali hrát úplně jinak. Cenná výhra, protože Kladno je ne náhodou nahoře v tabulce. Z Kladna se budou vozit body těžce."

Třinec po minulé sezoně opustil kouč Václav Varaďa, pod kterým Oceláři získali nejdříve stříbro a pak třikrát za sebou titulu. Nový kouč Zdeněk Moták měl výsledkově složitý start do sezony. "Všichni v létě řešili, jak budeme na začátku sezony vypadat bez Vency (Varadi), jestli nám to půjde. Po nepříliš vydařené přípravě nám lidi na startu ligy nevěřili. Ale semkli jsme se a řekli si, že hokej hrát umíme. Výkony mají stoupající tendenci a my víme, jak vyhrávat zápasy. Umíme to," ujistil Doudera.

Statistiky utkání Kladno – Třinec

Tabulka extraligy