Beran sťal Hradec a Kladno má druhou výhru. Trápení Třince a Plzně nebere konce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Beran sťal Hradec a Kladno má druhou výhru. Trápení Třince a Plzně nebere konce
Aktualizováno
Matěj Beran (v pokleku) má po čtyřech kolech extraligy na kontě už pět gólů.
Matěj Beran (v pokleku) má po čtyřech kolech extraligy na kontě už pět gólů.Profimedia
Kladno ve 4. kole extraligy porazilo doma Hradec Králové 2:1, i počtvrté v sezoně bodovalo a připsalo si druhou výhru za tři body v řadě. Matěj Beran (28) dal oba góly Rytířů a ve čtyřech zápasech jich má už pět. Brněnská Kometa uspěla po nájezdech v Liberci, naopak pokračuje trápení mistrovského Třince a Plzně. Oba týmy prohrály i čtvrtý zápas v sezoně, Západočeši navíc nemají na kontě jediný bod.

Beran se prosadil nejprve v 17. minutě, když před brankou tečoval střelu Jakea Dotchina. V úvodu druhé části domácí několikrát podržel gólman Landon Bow a v polovině utkání zvýšili náskok. Matyáš Filip našel zpoza branky u levé tyče číhajícího Berana, který dal svůj pátý gól v sezoně. Hradec už jen snížil v přesilovce zásluhou Lukáše Cingeľa. Rytíři vůbec poprvé v sezoně inkasovali v oslabení.

Statistiky utkání Kladno – Hradec Králové

Bílí Tygři nestačili na Kometu, které na svém ledě podlehli 2:3 po nájezdech. Hrdinou utkání, které po 60 minutách skončilo 2:2 a všechny branky padly ve druhé třetině, byl hostující brankář Dominik Furch. Připsal si 54 zásahů. Rozhodující nájezd proměnil Petr Holík. Liberec i ve 4. kole dovedl zápas do prodloužení, po třech výhrách však tentokrát poprvé poznal hořkost porážky. 

Statistiky utkání Liberec – Brno

Třinec prohrál doma s Vítkovicemi 3:5, hosté otočili vývoj třemi góly ve třetí třetině. Obhájce titulu třikrát vedl po gólech Marka Daňa, Martina Růžičky a Daniela Voženílka. Ostravané ale i bez zdravotně indisponovaného Petera Muellera kontrovali trefami Petra Fridricha, Robertse Bukartse a Krzysztofa Maciase, který v extralize debutoval. Rozdílový gól dal Marek Kalus a výhru pečetil Jan Bernovský.

Statistiky utkání Třinec – Vítkovice

I Plzeň počtvrté padla, Spartě na jejím ledě navzdory dvěma trefám Aleksiho Rekonena podlehla 2:3. Západočeši jsou jediným celkem extraligy, který si dosud nepřipsal ani bod. Úřadující vicemistři vyhráli i druhý domácí zápas v ročníku a spravili si náladu po čtvrtečním debaklu 0:4 v Olomouci.

Statistiky utkání Sparta – Plzeň

První výhru v sezoně zaznamenaly Pardubice, které v prodloužení nestačily na Mladou Boleslav. Dynamo doma sice vedlo, ale Středočechům se podařilo vývoj otočit. Za Pardubice pak v 57. minutě vyrovnal Adam Musil na 2:2, ale prodloužení se hrálo jen krátce. Po půlminutě totiž ujel útočník David Šťastný a zařídil boleslavským dvoubodový zisk.

Statistiky utkání Pardubice – Mladá Boleslav

Zápas mezi Karlovými Vary a dosud stoprocentní Olomoucí byl odložen kvůli porouchané rolbě a tím pádem nezpůsobilému ledu. Náhradní termín zatím nebyl oznámen.

Tabulka extraligy