Dvougólový Hudáček: Bylo důležité, že jsme Spartu nenechali utéct do většího náskoku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dvougólový Hudáček: Bylo důležité, že jsme Spartu nenechali utéct do většího náskoku

Libor Hudáček dal Spartě dva góly.
Libor Hudáček dal Spartě dva góly.Profimedia
Třinec podobně jako v nedělním úvodním čtvrtfinále na ledě Sparty i v tom druhém ztrácel. Prohrával 0:1 a 1:2, přesto díky vítězné brance Daniela Voženílka (27) z osmé minuty prodloužení vyrovnal sérii na 1:1. Jednou z hlavních postav Ocelářů byl dvougólový střelec Libor Hudáček (32). Klíčové podle něj bylo, že Pražané neodskočili do výraznějšího vedení.

Sparta –⁠ Třinec 2:3p

Právě slovenský útočník Třinec nastartoval a nedopustil opakování scénáře z neděle, kdy Sparta utekla do vedení 3:0. Byť se tak stalo v závěru první části souhrou náhod, když naskočil na led místo Martina Růžičky, jenž si zlomil hůl. Záhy poté, co dojel do útočného pásma, se opřel do puku a procedil ho za záda Jakuba Kováře. "Já na přesilovce střídám Růžu, tak to vyšlo na mě. Kdyby mu kustodi dali hokejku, tak tam zůstane a dá gól on," přemítal Hudáček.

Jednu výhru, kterou si Oceláři vezou z Prahy, bral jako úspěch. "Měli jsme dost šancí, abychom uspěli už včera. Připomněli jsme si to a šli na led sebevědomí s vědomím, že šance přijdou, jen je třeba je využít. Jen Nesty (Andrej Nestrašil) jich měl asi pět. Povedlo se nám to, dali jsme o ten jeden gól víc a oba týmy mají po bodu. Přijeli jsme si alespoň pro ten jeden bod, což jsme si nakonec splnili."

Třinec si z Prahy veze jednu výhru
Třinec si z Prahy veze jednu výhru@hcocelaricz

Třinečtí mohli slavit vyrovnání v sérii i díky tomu, že jim Pražané nabídli v úvodních sedmi minutách prodloužení tři přesilovky. "Využili jsme jednu. To je úspěšnost 33 procent. Borci v Edmontonu mají 31,5 procenta, tak myslím, že můžeme být spokojení," pousmál se Hudáček.

Rozhodnout však mohli Slezané už v základní hrací době. "Já jsem trefil snad tyčku, nebo jestli to šlo kousek vedle... Marko Daňo měl dorážku, kdy puk přeskočil přes gólmana a prošel brankovištěm. Šance byly, šli jsme si za tím a jsem rád za celé mužstvo, že dokážeme vyhrát i na Spartě."

Základním stavebním kamenem byl výkon brankáře Ondřej Kacetla, jenž oproti neděli nahradil v třineckém brankovišti Marka Mazance a dochytal se 34 úspěšnými zákroky. "Byl jedním slovem úžasný. Opravdu klobouk dolů. Zavřel to, podržel nás a my jsme mu za to vděční," ocenil Hudáček.

Třinec dokázal i dobře ukočírovat narůstající emoce. "Myslím, že jsme viděli jeden z nejlepších zápasů v sezoně, alespoň tedy z naší strany. Takové zápasy vás pak baví. Čím více přijde lidí, čím je napjatější atmosféra, čím je větší motivace.... Je to play off. Na Spartě chce každý vyhrát. A ty emoce k tomu patří. My je musíme udržet na uzdě a jít zase dál, střídání za střídáním."

Vybrané statistiky zápasu Sparta –⁠ Třinec
Vybrané statistiky zápasu Sparta –⁠ TřinecLivesport

Jak se zdá, výkony Ocelářů, v základní části místy nepřesvědčivé, nabírají na síle a rostou s přibývající důležitostí zápasů. "Kluci tady nevyhráli tři tituly za sebou jen tak. Klobouk dolů před tím, co dokázali. Všichni tím žijí a právě o tom to je," poznamenal Hudáček.