Dvougólový Květ myslel na hattrick. Rád bych se popral o korunu krále střelců, říká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dvougólový Květ myslel na hattrick. Rád bych se popral o korunu krále střelců, říká
Roman Květ se raduje z gólu do sítě Českých Budějovic.
Roman Květ se raduje z gólu do sítě Českých Budějovic.@fcviktorkaplzen
Fotbalista Roman Květ (25) přiznal, že premiérové dva ligové góly za Plzeň, kterými rozhodl o vítězství 2:1 nad Českými Budějovicemi v 19. kole, pro něj mají obrovskou cenu. Ofenzivně laděný záložník by v týmu úřadujících mistrů rád zabojoval o korunu pro krále střelců. Aktuálně je s 11 brankami jedním ze tří nejlepších kanonýrů soutěže.

"Góly pro mě znamenají hrozně moc, protože vždycky je důležité se chytit střelecky, aby vám to pak šlapalo v následujících zápasech. Doufám, že tohle je přesně můj případ a trefy budou do konce sezony přibývat," řekl Květ na tiskové konferenci.

V čele tabulky střelců dorovnal "jedenáctigólové" útočníky Jakuba Řezníčka z Brna a slávistu Micka van Burena. Devětkrát se Květ trefil na podzim ještě v dresu Bohemians 1905. "Nedokázal jsem si to představit, protože gólů v mé kariéře nikdy moc nebylo, ani v mládežnických kategoriích. Tohle je první sezona s dvouciferným číslem. Doufám, že v tom budu pokračovat, abych se opravdu mohl poprat o korunu pro krále střelců," prohlásil příbramský odchovanec.

Proti Budějovicím dvakrát zužitkoval ideální přihrávky spoluhráčů. Ve 12. minutě od Pavla Buchy a v 57. minutě od Jana Kopice. "U prvního gólu mě našel skvěle Buchy, stačilo nastavit nohu a koncentrovat se na balon, aby z toho nebylo nějaké fiasko. Druhý gól mě zase našel skvělou kolmicí Kopi a na mně už zase bylo dát správný dotek a uklidit to, což se naštěstí podařilo. Děkuji oběma klukům, že mi to takhle připravili. Doufám, že mi to buď budou dál připravovat nebo jim to další zápasy zase oplatím já," uvedl Květ.

Hlavou mu proběhly i myšlenky na hattrick, ale v 69. minutě kvůli vysílení raději vystřídal. "Člověk na to myslí, to je jasné. Na druhou stranu jsem radši řekl, že nemůžu, protože jsem na sobě cítil, že už melu z posledního. Dal jsem prostor čerstvějším klukům, aby to třeba kvůli mně zbytečně nehořelo," přiznal bývalý reprezentant do 21 let.

Ve dvou ze tří jarních kol nastoupil v základní sestavě Viktorie. "Myslím, že systémově jsem si zvyknul. Samozřejmě ještě je co vylepšovat. Asi je to logické, když člověk přijde do jiného týmu. Důvěry trenéra (Michala Bílka) si strašně vážím. Když jsem přicházel do Plzně, ani jsem nesnil o tom, že bych hned začal v základní sestavě. Jsem za to moc rád. Doufám že budu dál dávat důvod trenérům, aby mě tam nechali," řekl Květ.

Plzeň na druhém místě tabulky znovu stáhla náskok vedoucí Slavie na jeden bod. "Asi bych měl říct, že na to nekoukáme, ale já to docela sleduju. Myslím, že to bude boj do posledního kola. Nehledě na to, jestli Slavia vyhraje nebo prohraje, my prostě musíme furt vyhrávat," dodal Květ.