Eberle si při premiéře za Hradec Králové zdvojnásobil počet gólů v sezoně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Eberle si při premiéře za Hradec Králové zdvojnásobil počet gólů v sezoně

Jan Eberle v gólovém obětí spoluhráčů.
Jan Eberle v gólovém obětí spoluhráčů.Profimedia
Úspěšnou premiéru v novém dresu prožil útočník Jan Eberle (33), Hradci Králové pomohl dvěma góly k výhře 4:0 na ledě Plzně. Po výměně za Kellyho Klímu (25) dorazil kladenský odchovanec na východ Čech z Mladé Boleslavi a do čtvrteční předehrávky 35. kola extraligy rovnou naskočil do prvního útoku Mountfieldu.

"Potěší to. Byl na to den, řekli jsme si nějaké základní věci. Hlavní rozdíl je v tom, že v Boleslavi po prohrách už nebyla dobrá nálada. Já jsem rád, že jsem po dlouhé době zažil vítězství," řekl křídelník, jenž hrál v elitní hradecké formaci po boku Jakuba Lva s Lukášem Cingeľem.

"Snažím se jim vyhovět a přinést do toho to, co ode mne trenéři očekávají. Tedy bruslení, bojovnost a vybojování puků. Myslím, že se nám to dnes několikrát docela povedlo. Síla a vyzrálost těch kluků je vidět na první pohled. Jsou to špičkoví hráči," pochvaloval si Eberle.

Navíc díky dvěma trefám zdvojnásobil svůj počet branek v této sezoně. “Takový je hokej. Člověk se snaží hrát pořád stejně, tlačit se do brány. Samozřejmě nějaká nutná dávka štěstí tam byla, ale musí se mu jít naproti. Není náhoda, že za 24 zápasů dáte dva góly. Jsem rád, že jsem teď ze sebe něco setřepal. Deka z neúspěšných výsledků v Boleslavi na mně byla," dodal Eberle, jenž od ročníku 2018/19 strávil tři kompletní sezony na západě Čech.

"Bylo to samozřejmě trošku speciální. Tady jsem strávil tři roky a budu na to vždy vzpomínat v dobrém," řekl. "Kouknete se na střídačku, kde většinu hráčů i realizačního týmu znáte. Chcete se vždy ukázat v nejlepším světle. Navíc to bylo v televizi a já jsem rád, že se mi to jakžtakž povedlo. Nebyl to můj ideální výkon, ale dopadlo to dobře," pochvaloval si 180 centimetrů vysoký forvard.

"Přiznám se, že jsem byl v novém týmu trochu nervózní. Chtěl jsem se dobře uvést. Jsem rád, že jsme hlavně vyhráli. Ty body jsou strašně důležité. V lednu se tabulka láme a nám se bude dobře dýchat," vysvětlil Eberle, který během čtvrtfinále play off loni pomohl Mladé Boleslavi třemi góly v pěti utkáních postoupit právě přes vítěze základní části z Hradce Králové.

Aktuální tabulka Tipsport Extraligy
Aktuální tabulka Tipsport ExtraligyLivesport

"V kabině se to samozřejmě připomnělo. Není to zas tak dávno, ale všechno jen v dobrém v rámci špičkování. Kluci mě rychle vzali meze sebe a jsem rád, že jim to snad hned splácím," řekl hokejista, jenž nastupoval v extralize i za Kladno, Litvínov a Olomouc.

Aktuální trejd ho nepřekvapil. “Mluvil jsme s (sportovním ředitelem Mladé Boleslavi) Martinem Ševcem a ten se k mně zachoval velmi solidně. Ptal se na mé požadavky a pak už to byla hra manažerů a agentů. Já jsem rád, že to bylo do Hradce," řekl. "Trenéři mi řekli, co ode mě očekávají a já se to budu snažit plnit, ať budu v první, nebo ve třetí lajně. Považuji se za univerzálního hráče, který dokáže hrát v každé formaci."