Empoli vybojovalo se Spezií bod. Lecce obralo AS Řím, Laziu dochází dech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Empoli vybojovalo se Spezií bod. Lecce obralo AS Řím, Laziu dochází dech

Aktualizováno
Empoli se se Spezií rozešlo smírně 2:2.
Empoli se se Spezií rozešlo smírně 2:2.AFP
Spezia remizovala ve 22. kole Serie A 2:2 s Empoli. Po vyloučení domácího obránce Fabiana Parisiho za vyražení míče rukou z brankové čáry a následných dvou gólech Daniela Verdeho se zdálo, že černobílí míří za jasným vítězstvím. Ve druhém dějství se však nechal vyloučit i hostující Salvatore Esposito, čehož domácí využili a v dramatickém závěru srovnali. Lecce překvapilo, když na vlastním hřišti uhrálo s favorizovaným AS Řím remízu 1:1. Laziu v posledních týdnech dochází dech, doma prohrálo s Atalantou 0:2 a body ztratilo potřetí v řadě.

Empoli – Spezia 2:2

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří se s první střelou příliš neostýchali. Brankář Guglielmo Vicario ale předvedl proti pokusu ze střední vzdálenosti jistý zákrok. Nejdůležitější pasáž prvního poločasu i celého zápasu přišla přibližně po 20 minutách hry, kdy házenkářským způsobem zabránil míči v přejití brankové čáry Parisi, za což byl po zásahu videa odměněn červenou kartou. Spezia tak dostala možnost zahrávat pokutový kop, který ale skvělým zákrokem zlikvidoval Vicario. K jeho smůle se však penalta opakovala a Verde nakonec vedoucí gól hostí vsítil díky přesně umístěné střele k levé tyči. Stejný hráč přidal ve 31. minutě nádhernou ránou do šibenice i druhý gól Aquilotti.

Statistiky zápasu Empoli – Spezia
Statistiky zápasu Empoli – SpeziaOpta by Stats perform

Mírné komplikace přinesla do té doby dominantním hostům 49. minuta, kdy se nechal po druhé žluté kartě vyloučit Esposito. Empoli poté ožilo a převzalo iniciativu. Azzurri si vytvořili několik závarů před hostující brankou, nicméně do vyložených pozic se dostávali stěží. V 68. minutě měli po rohovém kopu dobrou příležitost snížit, ale Bartlomiej Dragowski skvěle zasáhl. O chvíli později mohl z rychlého protiútoku přidat pojišťující zásah Emil Holm, branku však netrefil. V 71. minutě tak přece jen přišlo zdramatizování zápasu. Postaral se o něj tvrdou ranou pod břevno Nicoló Cambiaghi. O senzační vyrovnání se domácí postarali v nastavení, kdy dělbu bodů zajistil Emanuel Vignato.

Lecce – AS Řím 1:1

Vlci již v sedmé minutě inkasovali. Stoper Lecce Federico Baschirotto ukázal důraz před bránou, když se natlačil k centru a jeho hlavičku tečoval do vlastní brány Roger Ibaňez. O chvíli později po chytré patičce Tammy Abrahama neuspěl tváří v tvář Wladimiru Falconemu Stephan El Shaarawy. Po následném rohovém kopu ale zahrál rukou ve vápně Gabriel Strefezza a nařízenou penaltu suverénně proměnil Paulo Dybala. Zbytek prvního poločasu mnoho zajímavého nepřinesl. Až v jeho závěru dvakrát nebezpečně pálil Abraham, na výborného Falconeho ale nevyzrál.

Statistiky zápasu Lecce – AS Řím
Statistiky zápasu Lecce – AS ŘímOpta by Stats Perform

Odchovanec Chelsea zahrozil také chvíli po změně stran. Jeho dobře umístěnou hlavičku k levé tyči ale dalším fantastickým zákrokem zneškodnil domácí gólman. V 54. minutě se k přímému kopu postavil Lorenzo Pellegrini, jenže bránu z uctivé vzdálenosti minul. Tým z věčného města však po povedeném vstupu do druhého dějství začal působit dost bezradně a pomalou kombinací nedokázal soupeře překvapit.

Lazio – Atalanta 0:2

Od úvodního hvizdu byli nebezpečnější hráči Atalanty. S pohotovými pokusy Teuna Koopmeinerse i Hanse Hateboera si ale poradil Ivan Provedel. Po čtvrthodině hry poprvé zahrozili domácí. Z vynikající práce Sergeje Milinkoviče-Saviče těžil Ciro Immobile, který však neukončil více než měsíc dlouhé čekání na gól a bránu z nadějné pozice přestřelil. Pak už opět útočili hosté, střelu Ademoly Lookmana vyrážel Ivan Provedel na břevno. Tlak týmu z Bergama přetavil v zaslouženou branku Davide Zappacosta, který ve 23. minutě zamířil do šibenice. Další vyloženou šanci si Lombarďané nevytvořili a naopak v závěru poločasu málem srovnal Mattia Zaccagni. Pokus nejlepšího střelce Orlů z hranice vápna však zastavil Juan Musso.

Statistiky zápasu Lazio – Atalanta
Statistiky zápasu Lazio – AtalantaOpta by Stats Perform

Immobile potvrdil střelecké trápení ve 48. minutě, kdy zevnitř vápna neprostřelil gólmana modročerných. Jen o pár vteřin později nevyužil samostatný únik na druhé straně ani Rasmus Höjlund. Talentovaný Dán ovšem nemusel dlouho smutnit, neboť v 65. minutě uklidil přízemní centr Lookmana do odkryté sítě. Závěr utkání si Atalanta zkušeně pohlídala a nevýrazné Biancocelesti nepustila k žádné další příležitosti na zdramatizování posledních minut.

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie ALivesport