Endrick se stal hráčem Realu Madrid, za talentovaného mladíka zaplatil 70 milionů eur

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Endrick se stal hráčem Realu Madrid, za talentovaného mladíka zaplatil 70 milionů eur

Endrick je velkou nadějí brazilského fotbalu.
Endrick je velkou nadějí brazilského fotbalu.Palmeiras
Palmeiras se ve čtvrtek dohodli s Realem Madrid na přestupu Endricka (16). Královský klub by měl za talentovaného Brazilce zaplatit 70 milionů eur (1,7 miliardy korun).

Palmeiras nicméně neobdrží celou částku. Brazilský klub si ponechá přibližně 60 milionů eur. Zbývajících 10 milionů eur patří sportovci.

Endrick zůstane v Brazílii do července 2024, kdy mu bude 18 let a může přestoupit do španělského klubu. Tento krok je podobný tomu, co se stalo s Viníciusem Júniorem a Rodrygem, dalšími dvěma brazilskými talenty, kteří byli prodáni do Realu Madrid před dosažením plnoletosti.

První kontrakt v roce 2022

Stále teprve šestnáctiletý mladík podepsal svou první profesionální smlouvu v červenci 2022 s výstupní klauzulí ve výši 60 milionů eur, což je přesně částka, kterou Palmeiras za jeho prodej obdrží.

Endrick, který byl v posledních letech šampionem a ozdobou mládežnického týmu Palmeiras, vzbudil zájem evropských gigantů, jako jsou Chelsea, PSG a Barcelona. Útočník byl trenérem Abelem Ferreirou využíván v závěrečné fázi brazilského šampionátu a v tažení za titulem vstřelil tři góly.

Endrick si v lednu zahraje za brazilskou reprezentaci do 20 let na mistrovství Jižní Ameriky v Chile a poté se musí vrátit do Palmeiras na sezonu 2023.