Flek po třetí prohře Komety: Rozsypal se nám herní projev, ale sezona je ještě dlouhá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Flek po třetí prohře Komety: Rozsypal se nám herní projev, ale sezona je ještě dlouhá
Flek po třetí prohře Komety: Rozsypal se nám herní projev, ale sezona je ještě dlouhá
Flek po třetí prohře Komety: Rozsypal se nám herní projev, ale sezona je ještě dlouháProfimedia
Kometa Brno dnes prohrála ve 22. kole extraligy doma s Mladou Boleslaví 1:3, za poslední tři kola nezískala ani bod a dala jen dvě branky. Podle reprezentačního útočníka Jakuba Fleka (29) neprožívá tým nyní zrovna ideální období, ale důvod k panice to rozhodně není.

"Určitě to není optimální období. Trochu se nám rozsypal herní projev, který nás zdobil v říjnu. Nechci to nazývat krizí, nikdo z toho není šťastný, ale sezona je ještě dlouhá, musíme to hodit za hlavu, poučit se z chyb, zvrátit to poctivou prací a vrátit se na vítěznou vlnu," řekl Flek po utkání.

Dnes měli Brňané našlápnuto k tomu, aby po dvou prohrách bodovali. Už v 5. minutě šli do vedení. "Pak jsme z toho vypadli, i když jsme měli dost šancí, rozhodovaly maličkosti a ty nahrály soupeři," podotkl devětadvacetiletý útočník.

Kometě se aktuálně nedaří ani hra v početní výhodě, která je v předešlém průběhu sezony zdobila. "Je to pořád naše velká přednost. Teď jsme si s nimi sice přesilovkami nepomohli, ale máme dost kvalitní mužstvo, abychom se prosadili," řekl Flek.

Panika podle Fleka není na místě

Do brněnské herní nepohody posledních tří kol spadá i pravidelné střídání gólmanů, byť dnes odstoupil Marek Čiliak po dvou třetinách nikoliv z výkonnostních, ale ze zdravotních důvodů. "Vnímáme to, oba nás výborně drželi, ale my jsme jim nyní během těch tří zápasů absolutně nepomohli, nechali jsme je vykoupat," uznal Flek.

Podle bronzového medailisty z letošního mistrovství světa v kabině Komety žádná panika nepanuje. "To nikomu nepomůže. Své si k situaci řekli nejen trenéři, ale i starší hráči. Štve nás to, ale není čas se v tom utápět. Musíme se poučit. Věřím, že to půjde," dodal Flek.

Detail utkání Kometa Brno – Mladá Boleslav