Navrátil ukončil Třinci vítěznou sérii, přestřelku Vítkovic s Pardubicemi rozhodly nájezdy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Navrátil ukončil Třinci vítěznou sérii, přestřelku Vítkovic s Pardubicemi rozhodly nájezdy
Aktualizováno
Utkání Olomouci s Třincem
Utkání Olomouci s Třincem
Profimedia
Dva nejproduktivnější týmy extraligy ani ve vzájemném duelu nezklamaly. Ve 21. kole extraligy si vedoucí Pardubice poradily s druhými Vítkovicemi 5:4 po nájezdech. Série třineckých Ocelářů končí po čtyřech zápasech prohrou 2:3, tři body Olomouci v dohrávce 12. kola vystřelil v 59. minutě Jakub Navrátil (23). Kometa Brno po debaklu s Litvínovem zapsala další ostudnou porážku v rámci dohrávky 17. kola, na domácím ledě ji zničil Liberec 5:0, třikrát se trefil Jan Ordoš (26).

Třinec – Olomouc 2:3

Hokejisté Olomouce zvítězili na ledě Třince 3:2 a v tabulce se posunuli na třetí místo před Oceláře. Domácí vedli góly Samuela Bučka a Daniela Voženílka ještě v 52. minutě 2:1. Skóre otočil dvěma trefami Jakub Navrátil, přičemž zápas rozhodl v čase 58:52. Dvě asistence si připsal Karel Plášek, jenž nastoupil za Hanáky poprvé po svém návratu ze zámoří. Trenéru Ocelářů Zdeňku Motákovi tak zhořkl první zápas proti svému bývalému klubu, kde působil předchozích pět sezon.

Detail utkání Třinec – Olomouc

Vítkovice – Pardubice 4:5

Pardubičtí hokejisté zvítězili na ledě druhých Vítkovic 5:4 po samostatných nájezdech a natáhli svou vítěznou sérii už na jedenáct zápasů. Rozhodující trefu si v nájezdech připsal Tomáš Zohorna a Východočeši před svým sokem zvýšili náskok v čele tabulky na sedm bodů. Ostravané teprve v devátém utkání sezony ztratili první body na domácím ledě.

Detail utkání Vítkovice – Pardubice

Kometa Brno – Liberec 0:5

Hokejisté Liberce vyhráli v Brně 5:0 a poprvé v sezoně tak na kluzišti soupeřů naplno bodovali. Naopak Kometě skončila série šesti vítězných zápasů na vlastním ledě. O výhře hostí rozhodla druhá třetina, kterou Bílí Tygři vyhráli 3:0. Hattrickem se pod libereckou výhru podepsal Jan Ordoš, brankář Jakub Neužil při svém druhém startu v sezoně udržel poprvé v kariéře v nejvyšší soutěži čisté konto. Severočeši zabrali po dvou porážkách a v tabulce poskočili na osmé místo, Brno zůstalo po třetí porážce ze čtyř zápasů páté.

Detail utkání Kometa Brno – Liberec