Flick po Španělsku: Dosáhli jsme gigantického úspěchu. Je to jiskra, kterou potřebujeme

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Flick po Španělsku: Dosáhli jsme gigantického úspěchu. Je to jiskra, kterou potřebujeme
Hansi Flick mluvil po remíze se Španělskem o gigantickém úspěchu.
Hansi Flick mluvil po remíze se Španělskem o gigantickém úspěchu.
Profimedia
Trenér Hansi Flick označil remízu 1:1 se Španělskem za možnou jiskru, kterou němečtí fotbalisté na mistrovství světa v Kataru potřebovali k zažehnutí šancí na postup do vyřazovací fáze. Kouč byl hrdý na své "bojovníky", že se proti silnému soupeři vzchopili a díky gólu Niclase Füllkruga (29) z 83. minuty ve šlágru skupiny E vybojovali důležitý bod.

Němci jsou po úvodní překvapivé porážce 1:2 s Japonskem sice poslední v tabulce, ale díky nedělní remíze mají před závěrečným utkáním skupiny reálnější šanci na osmifinále. Vedle vlastního vítězství nad Kostarikou však ve čtvrtek potřebují i pomoc od Španělska v souběžně hraném duelu s Japonci.

"Možná je to jiskra, kterou potřebujeme," řekl Flick novinářům. "Tým obrovsky bojoval a já jsem velmi spokojený s jeho mentalitou. Ale udělali jsme teprve první krok," přidal sedmapadesátiletý kouč.

Čtyřnásobné světové šampiony pomohl udržet ve hře i překvapivý triumf Kostariky 1:0 nad Japonskem. "Kostarika ukázala mentální sílu, že se dokázala oklepat z porážky 0:7 se Španělskem. Ve fotbale někdy nezvítězí tým s více šancemi. Sami jsme to zažili proti Japonsku," konstatoval Flick.

Sestřih zápasu Španělsko – Německo
Livesport CZ

Füllkrug na stadionu v Chúru odpověděl na vedoucí branku dalšího náhradníka Álvara Moraty z 62. minuty. "Dosáhli jsme gigantického úspěchu a jsem hrdý. Mám v týmu bojovníky, kteří hrají srdcem," prohlásil Flick, jehož svěřenci se pokusí odvrátit vyřazení ve skupině na druhém mistrovství světa po sobě.

Útočník Füllkrug ve třetím utkání za německou reprezentaci zaznamenal druhý gól. "Opravdu jsme se chtěli vrátit do zápasu a pro naše sebevědomí je důležité, že jsme to dokázali. Stále máme prostor na zlepšení, ale doufám, že v posledním utkání skupiny se všechno otočí správným směrem," uvedl hráč Brém.