Španělsko – Německo 1:1. Naději pro Die Mannschaft vystřelil žolík Fullkrug

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Španělsko – Německo 1:1. Naději pro Die Mannschaft vystřelil žolík Fullkrug
Naděje na postup Německa vystřelil žolík Fullkrug.
Naděje na postup Německa vystřelil žolík Fullkrug.AFP / Opta by StatsPerform
Španělsko ve druhém kole skupiny E mistrovství světa remizovalo s Německem 1:1. Die Mannschaft nastoupil do zápasu s věkovým průměrem přes 28 let, starší základní jedenáctku jmenoval jeho kouč na světovém šampionátu naposledy v roce 2002. Zkušení Němci však od 62. minuty prohrávali a o zisku cenného bodu rozhodl až střídající Niclas Füllkrug. Už 29letý útočník Brém se v soutěžním utkání národního týmu prosadil vůbec poprvé. Navzdory jeho gólu zůstal jeho tým poslední a nutně musí porazit Kostariku. Spoléhat navíc bude na pomoc vedoucích Španělů.
Sestřih zápasu Španělsko – Německo
Livesport CZ

Mnohými favorizované týmy na celkový triumf vstoupily do šampionátu zcela odlišně. Zatímco Španělé zaznamenali proti Kostarice nejvyšší výhru ve své historii na mistrovství světa, Němci nečekaně padli s Japonskem. To ovšem překvapivě prohrálo s Kostarikou, a svěřenci Hansiho Flicka tak ve vyrovnané skupině měli stále reálnou naději na postup z první příčky. K tomu ovšem potřebovali bodovat proti Španělsku, které si naopak třemi body mohlo zajistit osmifinále už s předstihem.

Němci se snažili ze začátku tvořit hru, poprvé ovšem nebezpečně zahrozili Španělé. Dani Olmo zkusil v sedmé minutě překvapit pumelicí Manuela Neuera, ten ale s potřebnou dávkou štěstí zvládl pravačkou vytěsnit míč na břevno. Přibližně po půlhodině hry se ke střele dostal také Ferrán Torres, nejenže bránu minul, Olmo byl navíc rozhodčími přistižen v ofsajdu. Postavení mimo hru překazilo následně radost Antoniu Rüdigerovi, který doplatil na brzké vyběhnutí po zahrání přímého kopu těsně před vstřelením gólu.

Momentum zápasu Španělsko – Německo
Momentum zápasu Španělsko – NěmeckoOpta by Stats Perform

Mistři světa z roku 2014 se ke druhé střele na branku dostali v 56. minutě. Spolupráce Ilkaye Gündogana s Joshuou Kimmichem ale skončila na rukavicích pozorného Unaie Simóna. Španělský gólman vytasil proti střele druhého jmenovaného parádní zákrok a napravil akcí předcházející chybnou rozehrávku. Zato střídající Álvaro Morata byl zanedlouho mnohem úspěšnější než jeho němečtí protivníci. Jordi Alba totiž našel naprosto skvěle právě svého 30letého spoluhráče, jenž neměl sebemenší problém dopravit balon do brány. Také na druhé straně se prosadil střídající hráč. Füllkrug využil v 83. minutě zmatku ve španělské obraně a nechytatelnou diagonálou překvapil Simóna. Hráči obou národních výběrů se tím pádem rozešli smírně.

Zatímco La Roja se ziskem bodu výrazně přiblížila postupu do osmifinále, pro Německo byla remíza málo a k projití do další fáze bude potřebovat porazit Kostariku. Zároveň se bude spoléhat na to, že Španělsko zvítězí nad Japonskem. Všechny týmy uzavřou své působení ve skupině 1. prosince.

Livesport hráč utkání: Niclas Füllkrug (Německo)

Zápas Španělsko – Německo 1:1