Florbalistky Vítkovic obhájily mistrovský titul, Chodov porazily 5:3 a jsou poosmé šampionkami

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Florbalistky Vítkovic obhájily mistrovský titul, Chodov porazily 5:3 a jsou poosmé šampionkami
Radost florbalistek Vítkovic.
Radost florbalistek Vítkovic.Profimedia
Florbalistky Vítkovic porazily v superfinále extraligy žen tým pražského Chodova 5:3 a poosmé v historii berou mistrovský titul. Klíčový náskok získaly na konci druhé třetiny a soupoeřky se pak už jen marně snažilý dohnat ztrátu. Pražanky prohrály s Vítkovicemi už své páté finále a šesté celkově. Zápasu přihlíželo 10 645 fanoušků, což je rekordní návštěva v historii ženského boje o titul.

Chodov – Vítkovice 3:5

Chodov šel sice do boje o trofej jako vítěz základní části a v sezoně dvakrát své velké rivalky přehrál, v nejdůležitějším utkání sezony ale od prvních chvil tahal za kratší konec. Už ve 4. minutě vystřihla báječné sólo přes celé hřiště Michaela Kubečková, a i když se Karolíně Mezerové podařilo brzy srovnat skóre, vrátila vzápětí vedení Rytířkám lotyšská hráčka Simone Grapeňaová.

Pražanky úplně vypadly z tempa. A další direkt dostaly na konci druhé třetiny, kdy 28 vteřin před přestávkou prostřelila brankářku Janu Christianovou z velké dálky Jessica Kabelková, která má za sebou zkušenost i z rezervního týmu švédského Pixba.

Když pak hned v první minutě poslední třetiny dala Vítkovicím tříbrankový náskok Sára Seevaldová, bylo prakticky rozhodnuto. Chodov ještě promarnil přesilovku, a i když stihl snížit na 2:4, Seevaldová přidala další trefu do prázdné branky. Snížení kapitánky Pražanek Daniely Frantíkové v závěrečné power play už v podstatě nic neřešilo.

Superfinále florbalu žen 2024.
Livesport

Vítkovice obhájily loňské vítězství a do klubové vitríny přidaly osmé české zlato. Naopak Chodov čeká na mistrovskou trofej od roku 2015, od té doby šestkrát ve finále padl, z toho popáté s Vítkovicemi.  Předchozí čtyři vítězství se zrodila vždy v prodloužení nebo po nájezdech.

Pohár převzala kapitánka Sára Seevaldová, která byla ráda, že tým dokázal postupem ročníku vyladit formu. "Nám se sezona ze začátku nevydařila, měly jsme problémy se sehráním a sebevědomím, ale postupem času jsme si začaly věřit, chytly jsme to správné sebevědomí, které jsme pak mohly prodat v play off," uvedla.

Hodně podle ní Vítkovice nastartovala semifinálová série s Ostravou. "Byla náročná, ale hodně nám dala a hodně jsme čerpaly i z ní. Nepovedené dva zápasy s Chodovem jsme braly, že to tak asi mělo být. Dívaly jsme se, jak Chodov hraje, a byly jsme připravené na jejich speciální situace, říkaly jsme si, jak bránit, to se povedlo," radoval se.