Bezchybný Burian poslal Black Angels po dvou letech znovu do finále florbalové PSB

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bezchybný Burian poslal Black Angels po dvou letech znovu do finále florbalové PSB
Matouš Burian poslal Black Angels po dvou letech znovu do finále florbalové PSB.
Matouš Burian poslal Black Angels po dvou letech znovu do finále florbalové PSB.Livesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů hraje mezi aktéry nejvyšší české soutěže souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostním měření sil brankářů a šikovných střelců exceloval ve 13. hracím kole Matouš Burian – kapitán Black Angels proměnil všechny pokusy a poslal svůj tým po dvou letech znovu do finále. 

Po odchodu několika opor stály letos výsledky týmu Black Angels v Livesport Superlize hlavně na Burianovi. Šikovný pravák zvládl nájezd třeba v záchranářské sérii s Pardubicemi, v doprovodné PSB si naopak mohl užívat bezstarostnosti. 

Florbalová PSB 2024: Black Angels – Liberec 4:2
Livesport / Nedori

Jeho kreativita byla hlavní zbraní pro semifinálový souboj s Libercem. Kapitán Pražanů střídal bekhendové a forhendové zakončení a nakonec dokázal severočeského brankáře Vojtěcha Dufka překonat při všech čtyřech pokusech. Liberecký Jakub Faksa se sice snažil, Daniela Pfeifera pokořil dvakrát, jenže na suverénní výkon lídra Black Angels to bylo málo.

Pražané jsou ve finále florbalové Penalty Shot Battle podruhé. V premiérovém ročníku v roce 2022 podlehli Mladé Boleslavi, tentokrát se o trofej střetnou s Tatranem Střešovice.

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport / Nedori

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vysílá do boje dva zástupce, a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jako je obvyklé v klasických zápasech. Seriál 14 soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu 14. dubna v pražské O2 areně.