Další Jurcova nula: Tatran sáhl k vítězné sestavě a je po roce znovu ve finále florbalové PSB

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další Jurcova nula: Tatran sáhl k vítězné sestavě a je po roce znovu ve finále florbalové PSB
Martin Čermák z Tatranu překonal karlovarského brankáře Adama Draslara.
Martin Čermák z Tatranu překonal karlovarského brankáře Adama Draslara.Livesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži brankářů a šikovných střelců se ve dvanáctém hracím dnu zaskvěl gólman Tatranu Střešovice Tomáš Jurco, který vynuloval karlovarského kapitána Michala Klápu.

Tatran porazil Karlovy Vary ve finále posledního ročníku PSB, tentokrát se vzájemný souboj odehrál už o kolo dříve. Střešovičtí do něj nasadili vítěznou sestavu z loňska, neboť dosavadního letošního exekutora Matěje Čelakovského nahradil pro semifinále Martin Čermák. "Čeká nás vlastně náš gólman, který je v Karlových Varech na hostování, to bude speciální," těšil se na souboj střešovický univerzál.

Florbalová PSB 2024: Tatran – Karlovy Vary 2:0
Livesport / Nedori

Čermákovy šikovné ruce slavily dvakrát v souboji s Adamem Draslarem úspěch, důležitějším faktorem utkání ale byla hlavně fantastická práce gólmana Tatranu Tomáše Jurca. Ten zlikvidoval všechny pokusy Michala Klápy a zkušený karlovarský lídr musel uznat porážku.

Jurco v celé historii soutěže dokázal zlikvidovat už 24 ze 28 nájezdů, a vylepšil svou úspěšnost na 85,7 %.

Ve finále se Tatran střetne s vítězem souboje mezi Libercem a Black Angels.

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport / Nedori

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vysílá do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál čtrnácti soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně.