Nájezd proměněný střelou z voleje. Faksa předvedl nevídaný trik a Liberec je v semifinále PSB

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nájezd proměněný střelou z voleje. Faksa předvedl nevídaný trik a Liberec je v semifinále PSB
Jakub Faksa proměnil v souboji s Libercem čtyři z šesti nájezdů
Jakub Faksa proměnil v souboji s Libercem čtyři z šesti nájezdůLivesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži brankářů a šikovných střelců v jedenáctém hracím dnu vystřihl fantastický trik liberecký Jakub Faksa a i díky jeho odvaze postoupili Severočeši do semifinále.

Hráči FBC Liberec mají lidově řečeno po sezoně, ve čtvrtfinále play off Livesport Superligy nestačili na favorizovanou Mladou Boleslav. Každopádně v dovednostní soutěži se dokázali dostat mezi čtyři nejlepší, neboť švédským prostředím prověřený forvard Jakub Faksa velmi suverénně proměnil hned čtyři ze šesti nájezdů.

Florbalová PSB 2024: Liberec – Pardubice 4:3p
Livesport / Nedori

Kapitán Pardubic Lukáš Prix se snažil, ve třetí sérii si mohl připravit mečbol, jenže po jeho malém zaváhání přišla velká Faksova paráda: při tahu hokejky na forhend si mladík, který sezonu strávil v juniorce Storvrety, nadhodil balónek a z voleje propálil gólmana Matěje Denemarka. 

Nabyté sebevědomí pak liberecký střelec potvrdil i v dalších pokusech. A jelikož v dodatečné šesté sérii Vojtěch Dufek chytil Prixovi střelu z forhendu, slavili postup borci z pod Ještědu.

V semifinále se Liberečtí střetnou s Black Angels, druhou dvojici tvoří Tatran Střešovice a Karlovy Vary, jejichž souboj proběhne už v následujícím hracím dnu.

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport / Nedori

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vysílá do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál čtrnácti soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně.