Čtyři nájezdy, čtyři góly. Neomylný Burian poslal Black Angels do semifinále florbalové PSB

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Čtyři nájezdy, čtyři góly. Neomylný Burian poslal Black Angels do semifinále florbalové PSB
Matouš Burian proměňuje nájezd proti Tadeášovi Dittrichovi z Chodova
Matouš Burian proměňuje nájezd proti Tadeášovi Dittrichovi z ChodovaLivesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži brankářů a šikovných střelců v osmém hracím dnu ukázal své výjimečné kvality Matouš Burian. Kapitán Black Angels byl v duelu s Chodovem stoprocentní!

Black Angels provedli oproti osmifinálovému souboji s Mladou Boleslaví jednu změnu v sestavě, místo gólmana Ondřeje Matiáška poslali do brány mladíka Daniela Pfeifera. Střelec ale zůstal stejný, sebevědomý lídr Pražanů Matouš Burian proměňuje trestná střílení i v superligiových zápasech a tak si věřil i v dovednostní soutěži. "S Chodovem máme paradoxně dobrou úspěšnost. I když jsou v tabulce superligy před námi, podařilo se nám poslední zápasy vyhrát," přidal Burian postřeh ze sezony.

Florbalová PSB 2024: Black Angels – Chodov 4:2
Livesport / Nedori

A Black Angels opravdu svého městského rivala zničili i v Penalty Shot Battle. Vojtěch Petráň sice začal směle a první dva nájezdy dokázal proměnit, jenže Matouš Burian vždy dokázal odpovědět. Když se pak dlouhánovi Danilovi Pfeiferovi podařil zlikvidovat ve třetí sérii Petráňův pokus, následovala další mistrná práce Buriana a z krizového momentu se už mladíci z Chodova dostat nedokázali. Petráň chybil i ve čtvrté sérii a mečbol si pak kapitán Black Angels proti Tadeášovi Dittrichovi doslova vychutnal.

Black Angels se v semifinále střetnou s vítězem utkání mezi Pardubicemi a Libercem. V dalším čtvrtfinálovém souboji se v úterý 26. března utkají Vítkovice a Karlovy Vary. 

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport / Nedori

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vysílá do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál čtrnácti soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně.