Rekordman Curney pověst kanonýra nepotvrdil, nájezdy ve florbalové PSB vyučoval Liberec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rekordman Curney pověst kanonýra nepotvrdil, nájezdy ve florbalové PSB vyučoval Liberec
Jiří Curney pověst kanonýra nepotvrdil a Sparta ve florbalové PSB končí
Jiří Curney pověst kanonýra nepotvrdil a Sparta ve florbalové PSB končíLivesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži brankářů a šikovných střelců se v sedmém hracím dnu představil kanonýr a rekordman Jiří Curney (34), ale ani jeho zkušenosti nestačily na liberecké mládí.

Sparta vyslala do souboje s Libercem těžké váhy. Útočník Jiří Curney je historicky nejproduktivnějším hráčem naší nejvyšší florbalové soutěže a nedávno zaznamenal svůj 900. kanadský bod. Záda mu kryl ostřílený gólman Martin Beneš, který patří mezi ikony pražského celku.

Jenže Liberec se velkých jmen nelekl a osmnáctiletý Jakub Faksa, který v juniorském věku strávil sezonu ve švédské Storvretě, hned první tři nájezdy bez respektu k bývalému reprezentačnímu gólmanovi nekompromisně proměnil.

Florbalová PSB 2024: Liberec – Sparta 3:2
Livesport / Nedori

Curney sice také první pokus pokus zvládl, pak už si ale na mladém Vojtěchovi Dufkovi vylámal zuby. "Z mého pohledu je Jirka Curney jeden z nejlepších exekutorů nájezdů u nás," byl rád jednadvacetiletý gólman Liberce za své úspěšné zákroky. 

Jakub Faksa s vědomím náskoku začal experimentovat a dvě poslední zakončení nezvládl, nakonec mu ale pomohl k vítězství nad Spartou gólman, který Curneyho poslední pokus vyrazil. "Upřímně říkám, že je to pro mě příjemné překvapení. Jakub jezdil nájezdy excelentně a mě se také podařilo něco chytnout," radoval se brankář Dufek z postupu. Ve čtvrtfinále na něj a jeho kolegu čekají Sokoli z Pardubic. 

Pavouk Penalty Shot Battle 2024 Livesport / Nedori
Pavouk Penalty Shot Battle 2024 Livesport / NedoriLivesport / Nedori

V dalším souboji se v prvním čtvrtfinálovém duelu střetnou Florbal Chodov a Black Angels

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vyšle do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál čtrnácti soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně.