Jízda Tatranu pokračuje i v penaltové soutěži, Jurco a Čelakovský jsou v semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jízda Tatranu pokračuje i v penaltové soutěži, Jurco a Čelakovský jsou v semifinále
Matěj Čelakovský rozhodl o postupu Tatranu do semifinále PSB v páté sérii
Matěj Čelakovský rozhodl o postupu Tatranu do semifinále PSB v páté sériiLivesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži brankářů a šikovných střelců se v desátém hracím dnu znovu vytáhl gólman Tatranu Tomáš Jurco, i díky jeho zákrokům jou Střešovice v semifinále.

Tatran obhajuje loňské vítězství a výzvu bere velmi vážně. Svědčí o tom i nominace, ve které vedle reprezentačního gólmana Jurca nechybí ani specialista na nájezdy Matěj Čelakovský. Jenže Bohemians letos vsadili na slovenského šikulu Šimona Batkoviče a ten až do poslední série držel společně s mladým gólmanem Miroslavem Kovaříkem svého rivala v šachu.

Florbalová PSB 2024: Tatran – Bohemians 2:1
Livesport / Nedori

Jurco doposud v historii PSB chytil 16 z 19 samostatných nájezdů a také v souboji s Batkovičem začal dobře, když zlikvidoval tři první pokusy. A protože Čelakovský už v první sérii dostal svůj tým do vedení, byli Střešovičtí stále o krok napřed. Ve čtvrté sérii se ale Batkovičovi pohledným trikem na bekhend podařilo vyrovnat. Pak už ale Tomáš Jurco zavřel bránu, vylepšil svá čísla na 20 ze 24 chycených nájezdů (83 %) a nechal Čelakovského další parádou rozhodnout zápas.

V semifinále se Tatran střetne s Karlovými Vary a půjde o odvetu za loňské finále, které Střešovičtí vyhráli.  V posledním čtvrtfinálovém souboji se střetnou Pardubice a Liberec.

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport / Nedori

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vysílá do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál čtrnácti soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně.