Karlovy Vary mají z divoké karty semifinále, kapitán Klápa vyřadil Vítkovice už ve čtvrté sérii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karlovy Vary mají z divoké karty semifinále, kapitán Klápa vyřadil Vítkovice už ve čtvrté sérii

Michal Klápa zařídil postup pro Karlovy Vary už ve čtvrté sérii
Michal Klápa zařídil postup pro Karlovy Vary už ve čtvrté sériiLivesport / Nedori
Vedle klasických bojů florbalové Livesport Superligy se v průběhu jarních týdnů mezi aktéry nejvyšší české soutěže hraje souběžně také Penalty Shot Battle, tedy soutěž, která korunuje krále samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži brankářů a šikovných střelců v devátém hracím dnu dotáhl lídr Karlových Varů Michal Klápa svůj tým do semifinále.

Západočeši se sice v superlize museli zachraňovat až v bojích play down, v nájezdové soutěži ale tradičně hrají vysoko, loni padli až ve finále. A protože jim už sezona skončila, chtějí znovu dojít co nejdál i v penaltách.

Florbalová PSB 2024: Karlovy Vary – Vítkovice 3:1
Livesport / Nedori

Oproti prvnímu kolu nasadily Karlovy Vary kapitána Michala Klápu a ten si proti novicovi v bráně Vítkovic Matějovi Prašivkovi počínal velmi suverénně. A protože Adamovi Palčinskému se tváří v tvář obrovitému gólmanovi Adamovi Draslarovi podařilo proměnit jen jeden nájezd, bylo hotovo už po čtyřech sériích. Klápa, kterému nevyšlo jen jedno zakončení, vystřihl nakonec efektní otočku s blafákem do bekhenku a poslal svůj tým mezi čtyři nejlepší.

"Měli jsme díky divoké kartě druhou šanci. Je to podobné jako minulý rok, jsme daleko a jdeme si za postupem. Věřím, že se nám podaří udělat zase finále," přeje si do dalších bojů Michal Klápa. 

V semifinále se Západočeši střetnou s vítězem duelu mezi Tatranem a Bohemians, kteří proti sobě nastoupí v následujícím čtvrtfinálovém souboji.

Pavouk Penalty Shot Battle 2024
Pavouk Penalty Shot Battle 2024Livesport / Nedori

Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle je třetím ročníkem doplňkové soutěže florbalové Livesport Superligy. Každý z týmů tuzemské nejvyšší soutěže vysílá do boje dva zástupce a ti se utkávají v nájezdových rozstřelech tak, jak je známe v klasických zápasech. Seriál čtrnácti soubojů vyvrcholí těsně před superligovým Superfinále, které je na programu v polovině 14. dubna v pražské O2 areně.